Fikrim Var Filmim Var Projesi Başvuruları Başladı

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ve Yerli Düşünce Derneği tarafınca yürütülen “Fikrim Var Filmim Var Projesi”nin başvuruları 2-20 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Yerli Düşünce Derneği, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteğiyle anlamlı bir projeye daha imza atıyor.“Fikrim Var Filmim Var” projesi ile İletişim Fakülteleri öğrencilerinden oluşan yabancı ve Türk uyruklu gençler, Kısa Film Atölyesi’nde bir araya geliyor. Temelde kısa film alanındaki deneyimlerin aktarılacağı atölyede; teorik bilgilerle, üretim içindeki pratiklerin birleştirilmesi amaçlanıyor.

Projede, sinemaya olan ilginin arttırılması amaçlanırken aynı zamanda gençlerin de fikirlerini özgürce beyaz perdeye aktarılması sağlanacak. Proje süresince, kısa film atölye derslerine rol model niteliğindeki oyuncu, yönetmen, senarist ve yapımcılar katılım sağlayarak gençlere tecrübelerini aktaracak ve onlarla tanışma imkânı bulacaklar.

Yerli Düşünce Derneği Genel Merkezi’nde 9 Şubat'ta başlayacak olan ve her hafta cumartesi gerçekleşecek kısa film atölyesinde, altı haftası teorik iki haftası ise pratik olmak üzere toplam sekiz hafta ders verilecek. Sekiz haftalık eğitim sonucunda çekimlerini tamamlayan gençler, montaj sürecinden sonra beşerli gruplar hâlinde, düzenlenecek olan gala gecesinde filmlerini sergileme imkânı bulacaklar. Gala gecesinde katılımcılara aynı zamanda sertifika verilecek.

Öğrenciler, teorik ve pratik olmak üzere aşağıdaki eğitim bilgileri doğrultusunda ders alacaklar:

Teorik Eğitim:

• Film ve senaryo nedir?
  • Dünyadaki belli başlı kısa film türleri ve örnekler.
  • Bir senaryo yazmak için nelerden yararlanılır?
  • Yaşamı nasıl algılarız? Başkaları bizim için neden önemli?
  • Resim, fotoğraf, müzik, tiyatro, mimarlık…
  • Müzik, bir filmin neden en önemli unsurlarından biridir?
  • Kendi dünyamızı anlatmayı nasıl başarırız?
  • Diyalog nedir?
  • Kısa ve uzun film senaryoları.

Pratik Eğitim:

• Kamera nedir?
  • Çekim senaryosu.
  • Casting -oyuncu seçimi- nasıl yapılır?
  • Filmde mekân nedir?
  • Bir film seti nedir? Bir film ekibi nasıl oluşturulur ve nasıl çalışır?
  • Montaj nedir ve nasıl yapılır?
  • Efekt nedir? Bir filmde efekt neden ve nasıl kullanılmalıdır?
  • Çekilen filmlerin gösterimi ve galası.
  •
Kısa film çeken ve çekmek isteyen, kısa film yönetmenliğinin bilgi ve becerilerine sahip olmak isteyen, prodüksiyon şirketlerinde çalışmak isteyen, işinin profesyoneli olmak ve film çekimi hakkında her şeyi öğrenmek isteyenler Kısa Film Atölyesi sizleri bekliyor!

Adres : Mustafa Kemal Mah. 2128. Sok. No: 13/3 Çankaya / Ankara
Telefon : 0312 285 71 71

Başvuru formuna linke  tıklayarak ulaşabilirsiniz.