3. Türk Filmleri Haftası-Almatı Sona Erdi

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle, Yerli Düşünce Derneği’nin organize ettiği, Tudors’un ana sponsor olduğu, Yunus Emre Enstitüsü’nün katkı sunduğu “3. Türk Filmleri Haftası–Almatı” etkinliği sona erdi.

Türk kültürünü sinema yoluyla tanıtmak ve aktarmak için beş gün süren bu etkinliğe Türkiye’den, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Azer Göytaş, Türk Filmleri Haftası Genel Koordinatörü Öner Kılıç, TRT Avaz Program Müdürü Nizam Şahin, Cumhurbaşkanlığı Uzmanları Kadir Başar ve Fatih Topaktaş,  “Dünyanın En güzel Kokusu 2” filminin yönetmeni Mustafa Uğur Yağcıoğlu, Oyuncu Melih Selçuk, Ayla filminin oyuncusu Mustafa İlber Gürtunca ve ekibi, Yapımcı Ahmet Edebali’nin yanı sıra Star Gazetesi Kültür Sanat Müdürü Bedir Acar ve Gazeteci Suat Ünal yer aldı.

“3. Türk Filmleri Haftası–Almatı” etkinliği kapsamında, yönetmen Can Ulkay’ın “Ayla”, Mustafa Uğur Yağcıoğlu’nun “Dünyanın En Güzel Kokusu 2”, Alper Çağlar’ın “Dağ 2”, Kıvanç Baruönü’nün “Kocan Kadar Konuş” ve Kudret Sabancı’nın “Köstebekgiller 2” filmleri ücretsiz olarak sinemaseverler ile buluştu.

Kazakistanlı sinemaseverlerin yoğun ilgi duyduğu ve hatta bazılarının da filmleri ayakta izlediği etkinlik kapsamında Türk yönetmen ve oyuncular, T.K.Jurgenov Kazak Ulusal Sanat Akademisi’nde öğrencilerle söyleşi gerçekleştirirken, "Kazak Film”de, Kazak ve Türk sinemacılar bir araya geldi. Film seansları sonrasında yapımcı, yönetmen ve oyuncular, izleyiciler ile birlikte sohbetler gerçekleştirdi.

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destekleriyle, Yerli Düşünce Derneği’nin organize ettiği, Tudors’un ana sponsor olduğu, Yunus Emre Enstitüsü’nün katkı sunduğu “3. Türk Filmleri Haftası–Almatı” etkinliğine ayrıca, Beta Tea, Atiker Autogas Systems & LPG Tanks, THY, Zugo, Duru, Alpin Carpet.kz, Almaty Hotel, Laleli Plaza, Tem Tour, Arko ve Benim Yârim Türk katkı sundu.















 


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik