3. Türk Filmleri Haftası - Bakü Başladı


Azerbaycan'ın Başkenti Bakü'de düzenlenen 3. Türk Filmleri Haftası-Bakü, yönetmen Caner Erzincan'ın "Yeni Dünya" filminin gösterimi ile başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığının katkılarıyla Yerli Düşünce Derneği’nin düzenlediği haftanın açılışına, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebülfes Garayev, AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, Türkiye'nin Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, Azerbaycan Milletvekili Ganire Paşayeva, Sinema Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Enver Arslan, Azerbaycan Film Direktörü Müşfik Hatemov, Türk Kadınlar Birliği Başkanı Tenzile Rüstemhanlı, Azerbaycan Halk Sanatçısı Azerin, Azerbaycan tiyatro ve film sanatçısı Amelya Penahova, Mehmed Emin Resulzade’nin torunu Ressam Reis Resulzade, Azerbaycan Halk Kahramanı İbad Hüseyinli, Dublör Hüsniyye Mürvetova, Oyuncu Tural AHMED, Sanatçı Nevruz Nevruzlu ile sinema, medya ve sanat camiasından çok sayıda davetli katıldı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, etkinlikte yaptığı konuşmada, Azerbaycan ve Türkiye'nin ikiz kardeş olduğunu belirterek, siyasi ilişkilerin Cumhurbaşkanları Erdoğan ve İlham Aliyev sayesinde çok iyi düzeyde olduğunu ifade etti.

Topçu, "Bakü'nün eline diken batsa Ankara bunu yüreğinde hisseder. Türkiye'nin eline diken batsa Bakü bunu yüreğinde hisseder. Kardeşliğimiz daha da pekişmelidir. Kardeşliğimiz pekiştikçe, Bakü ve Ankara iri oldukça Türk ve İslam dünyası daha diri olacaktır. Bu film haftası da kardeşliğimizin pekişmesine vesile olacaktır." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Kültür ve Turizm Bakanı Ebülfes Garayev ise, film haftasının Türk sinemasını seven Azerbaycanlılar için büyük hediye olduğunu söyledi.

“İki devlet, bir millet” anlayışının iki ülkenin her konuda birlik içerisinde olmasının temelini oluşturduğunu belirten Garayev, "Türkiye'nin her konuda Azerbaycan'ın yanında olduğunu biliyoruz. İki ülke olarak çok büyük projeler gerçekleştiriyoruz. Bu etkinlikler, kültürlerimizin birbirini daha iyi tanıtmasına büyük katkı sağlayacak." dedi.

Büyükelçi Erkan Özoral, burada yaptığı konuşmada; soyu, kökü ve kültürü aynı olan Azerbaycan ve Türkiye'nin ilişkilerini daha da geliştirmesi için hâlâ alınması gereken çok mesafe olduğunu, film haftası gibi etkinliklerin iki ülke insanlarının birbirine daha da yakınlaşmasına katkı sağlayacağını belirtti.

AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, Azerbaycanlıların Türk filmlerini çok sevdiğini ve bu yıl düzenledikleri film haftasına ilginin önceki yıllara göre daha fazla olduğunu vurguladı.
Türk Filmleri Haftası Genel Koordinatörü Öner Kılıç, film haftaları düzenleyerek sadece film göstermeyi amaçlamadıklarını, kardeş ülke halklarının birbirlerini daha iyi tanımasına katkı sunmak istediklerini belirtti.
Etkinlik sonrası; oyuncu, yapımcı ve film haftasının gerçekleştirilmesine katkısı olan herkese plaket takdim edildi.

Film Festivaline Dev Katkı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen etkinliğe aynı zamanda Ziraat Bankası, Türk Hava Yolları, LIBRAFF, Yunus Emre Enstitüsü, ATİB (Azerbaycan Türkiye İş Adamları Birliği), TRT AVAZ ve Büyük Fırat Restaurant gibi kurum ve kuruluşlar da destek veriyor.

Etkinlik Beş Gün Sürecek

20 Kasım'a kadar devam edecek film haftası boyunca Bakülüler, "Yeni Dünya"nın yanı sıra Bilal Babaoğlu'nun "Aşık", Sinan Sertel'in "Bir Gün Bir Çocuk", Alper Çağlar'ın "Dağ II" ve Emre Konuk'un "Çırak" filmlerini ücretsiz izleyebilecek.

Seanslar sonrasında yapımcı, yönetmen ve oyuncular izleyiciler ile söyleşiler gerçekleştirecek. Hafta kapsamında yönetmen ve oyuncular, Bakü Devlet Üniversitesi ile Medeniyet ve İnce Sanat Üniversitesi’nde düzenlenecek söyleşilere katılacak.
 


















































 


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik