3. Türk Filmleri Haftası – Kırgızistan Başlıyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla, T.C. Bişkek Büyükelçiliği’nin ev sahipliğinde Yerli Düşünce Derneği’nin organize edeceği “3.Türk Filmleri Haftası–Kırgızistan” etkinliği, başrollerinde Ekin Koç’un oynadığı “Bizim İçin Şampiyon” filmi ile 22 Nisan 2019 saat 19.00’da başlıyor.

Birçok film, dizi oyuncusu ve yönetmenin katılım sağlayacağı film haftasında, Türkiye’den Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ve Cumhurbaşkanlığı Uzmanı Fatih Topaktaş’ın yanı sıra “Bizim İçin Şampiyon” filminin başrol oyuncusu Ekin Koç, “Çakallarla Dans 5” filminin yönetmeni Murat Şeker, filmin senaristi Ali Tanrıverdi ve oyuncusu Hande Katipoğlu, “Rafadan Tayfa”  animasyon filminin yapımcı - yönetmeni İsmail Fidan, FİYAP Genel Sekreteri Ahmet Edebali, AA Kültür Sanat Müdürü Bünyamin Yılmaz, Star Gazetesi Kültür Sanat Editörü Bedir Acar ve Türk Filmleri Haftası Genel Koordinatörü Öner Kılıç yer alacak.

Kardeş ülkeler Kırgızistan ile Türkiye arasında sinemanın gücüne dayanan bir köprü daha eklemeyi hedefleyen Türk Filmleri Haftası, usta yönetmenlerin ödüllü eserlerinin yanı sıra, sinemaseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaşmış popüler sinema filmleriyle geniş bir çerçevede sinema seyircisinin karşısına çıkarken, hazırladığı seçki ile Türk sinemasına da “panoramik” bir bakış imkânı sunacak.

22-26 Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikte; Bizim İçin Şampiyon, Çakallarla Dans 5, Organize İşler Sazan Sarmalı, Börü ve Rafadan Tayfa (Animasyon) filmleri “Manas Kino Merkezi”nde sinemaseverlerle ücretsiz olarak buluşacak.

Ayrıca bu hafta çerçevesinde, film gösterimlerinden sonra sanatçılarla seyirci buluşmaları yapılacak. Türkiye’den gelen yönetmenler, oyuncular ve yapımcılarla Kırgızistanlı sinema sanatçıları buluşması gerçekleştirilecek, ikili görüşmeler ve söyleşiler yapılacak. Bunun yanı sıra Kırgızistan Türk Manas Üniversitesi’nde sanatçı - öğrenci buluşmaları ve söyleşisi gerçekleştirilecek.

3. Türk Filmleri Haftası – Kırgızistan

22 NİSAN 2019 - PAZARTESİ

Saat: 12.30     Basın Açıklaması   - Türkiye Bişkek Büyükelçiliği
Saat: 19.00     Açılış Galası –Kokteyl