4. Türk Filmleri Haftası – Almatı Başlıyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla ve T.C. Almatı Başkonsolosluğu’nun destekleri ile Yerli Düşünce Derneği’nin organize edeceği “4. Türk Filmleri Haftası – Almatı” etkinliği, 29 Ekim -2 Kasım 2018 tarihleri arasında Kazakistan’ın Almatı şehrinde başlıyor.

Bu yıl düzenlenecek olan “4. Türk Filmleri Haftası – Almatı” etkinliği, Cumhuriyet Bayramı’na denk gelmesi sebebiyle 29 Ekim 2018 tarihinde, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yılı onuruna T.C. Almatı Başkonsolosluğu tarafından Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenlenecek ve 4. Türk Filmleri Haftası – Almatı programı tanıtımı yapılacak.

Festivalin açılışı, 30 Ekim 2018 tarihinde yönetmenliğini Murat Şeker’in yaptığı “Görevimiz Tatil” filmiyle başlayacak. Birçok film, dizi oyuncusu ve yönetmenin katılım sağlayacağı film haftasında Türkiye’den Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, Cumhurbaşkanlığı Uzmanı Fatih Topaktaş’ın yanı sıra “Diriliş Ertuğrul” dizisi oyuncuları Sezgin Erdemir, Didem Balçın; “Görevimiz Tatil” filminin yönetmeni Murat Şeker; BKM Film Koordinatörü Fırat Sezgin; FİYAP Genel Sekreteri Ahmet Edebali ve Türk Filmleri Haftası Genel Koordinatörü Öner Kılıç yer alacak.

Bir hafta sürecek olan etkinlikte; Görevimiz Tatil, Acı Tatlı Ekşi, Muska ve Aşkın Sırrı: Somuncu Baba filmleri “Arman Sinema Merkezi”nde sinemaseverlerle ücretsiz buluşacak. Ayrıca bu hafta çerçevesinde film gösterimlerinden sonra sanatçılarla seyirci buluşmaları yapılacak. Türkiye’den gelen yönetmenler, oyuncular ve yapımcılarla Kazakistanlı sinema sanatçıları buluşması gerçekleştirilecek, ortak yapımlar üzerine ikili görüşmeler ve söyleşiler yapılacak. Bunun yanı sıra T.K.Jurgenov Kazak Ulusal Sanat Akademisi’nde sanatçı-öğrenci buluşmaları ve söyleşisi gerçekleştirilecek.

“4. Türk Filmleri Haftası – Almatı” etkinliğine ayrıca; Zugo Tekstil, Altın Yıldız Tekstil, Atiker Oto Gaz Sistemleri, Alatau Construction Group, TEM-TUR ve Almatı Otel katkı sunuyor.

4. Türk Filmleri Haftası – Almatı Program Akışı

29 Ekim 2018 Pazartesi

19.00 Türkiye Cumhuriyeti Almatı Başkonsolosluğu himayelerinde “29 Ekim Cumhuriyet Resepsiyonu” ve “Türk Filmleri Haftası Tanıtımı”
19.00 Açılış Konuşmaları -Türk Film Haftası tanıtımı