4. Türk Filmleri Haftası – Bakü Başlıyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla ve T.C. Bakü Büyükelçiliği’nin destekleri ile TÜIB sponsorluğunda Yerli Düşünce Derneği’nin organize edeceği “Türk Filmleri Haftası–Bakü” etkinliği, yönetmenliğini Mehmet Gün’ün yaptığı “Güller” filminin galası ile 23 Kasım 2018 saat 19.00’da başlıyor.

Birçok film, dizi oyuncusu ve yönetmenin katılım sağlayacağı film haftasında Türkiye’den Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, Cumhurbaşkanlığı Uzmanı Fatih Topaktaş’ın yanı sıra “Seni Seviyorum Adamım” filminin başrol oyuncusu Gizem Karaca, “Güller” filminin yönetmeni Mehmet Gün ve oyuncusu Deniz Oral, “Anons” filminin yapımcısı Halil Kardaş, “Diriliş Ertuğrul” dizisi oyuncularından Sezgin Erdemir, FİYAP Genel Sekreteri ve “Hay” filminin yapımcısı Ahmet Edebali, Oyuncu Menajeri Özlem Erçağlar ve Türk Filmleri Haftası Genel Koordinatörü Öner Kılıç yer alacak.

Kardeş ülkeler Azerbaycan ile Türkiye arasında sinemanın gücüne dayanan bir köprü daha eklemeyi hedefleyen Türk Filmleri Haftası, usta yönetmenlerin ödüllü eserlerinin yanı sıra, sinemaseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaşmış popüler sinema örnekleri, festivallerden ödüllerle dönen yapımlar ve unutulmayan filmlerle geniş bir çerçevede sinema seyircisinin karşısına çıkarken, hazırladığı seçki ile Türk sinemasına da “panoramik” bir bakış imkânı sunacak.

23-27 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan etkinlikte; Güller, Seni Seviyorum Adamım, Hay, Anons ve Can Feda filmleri “Nizami KinoMerkezi”nde sinemaseverlerle ücretsiz olarak buluşacak.

Ayrıca bu hafta çerçevesinde, film gösterimlerinden sonra sanatçılarla seyirci buluşmaları yapılacak. Türkiye’den gelen yönetmenler, oyuncular ve yapımcılarla Azerbaycanlı sinema sanatçıları buluşması gerçekleştirilecek, ortak yapımlar üzerine ikili görüşmeler ve söyleşiler yapılacak. Bunun yanı sıra Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İnce Sanat Üniversitesi’nde sanatçı-öğrenci buluşmaları ve söyleşisi gerçekleştirilecek.

4. Türk Filmleri Haftası – Bakü Program Akışı

23 - 27 KASIM 2018

PROGRAM
23 KASIM 2018 - CUMA