4. Türk Filmleri Haftası–Bakü Başladı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkılarıyla ve T.C. Bakü Büyükelçiliği’nin destekleri ile TÜİB sponsorluğunda Yerli Düşünce Derneği’nin organize ettiği “4. Türk Filmleri Haftası–Bakü” etkinliğinin galası, yönetmenliğini Mehmet Gün’ün yaptığı “Güller” filminin gösterimi ile başladı.

Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen “Türk Filmleri Haftası–Bakü” etkinliğine ilgi yoğun olurken düzenlenen açılışa Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, T.C. Bakü Büyükelçisi Erkan Özoral, AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, Cumhurbaşkanlığı Uzmanı Fatih Topaktaş’ın yanı sıra “Seni Seviyorum Adamım” filminin başrol oyuncusu Gizem Karaca, “Güller” filminin yönetmeni Mehmet Gün ve oyuncusu Deniz Oral, “Anons” filminin yapımcısı Halil Kardaş, “Diriliş Ertuğrul” dizisi oyuncularından Sezgin Erdemir, FİYAP Genel Sekreteri ve “Hay” filminin yapımcısı Ahmet Edebali, Oyuncu Menajeri Özlem Erçağlar, Türk Filmleri Haftası Genel Koordinatörü Öner Kılıç, Azerbaycanlı milletvekilleri ile sinema, sanat ve medya camiasından çok sayıda davetli katılım gösterdi.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, gösterim öncesinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada Türk Filmleri Haftası projelerini 60. Hükûmetin bağımsız kültür bakanıyken başlattıklarını, ayrı beşiklerde büyümüş kardeşleri sinema yoluyla tekrar bir araya getirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Sinemanın bazı ülkelerce emperyal amaçlar için kullanıldığını ve çok da etkili olduğunu belirten Topçu, şöyle devam etti:

"Türk dili konuşan ülkeler, ortak sinema fonu oluşturmalıdır. Bizim gerçek hikâyelerimiz var. Bu fon, bizim hikâyemizi sinema yoluyla medeniyet coğrafyamıza aktarsa bir sinema sanayisi de oluşturabiliriz. Bizim medeniyetimizin anlatılması lazım. Ortak filmler yapılsın istiyorum. Türk-İslam coğrafyasının birlikte sinema sanayisi oluşturmasını arzu ediyorum. Başkalarının kültür emperyalizmi yoluyla empoze ettiği, bizim yapımızı bozan birtakım şeylerden de kurtulmuş oluruz."

Yerli Düşünce Derneği Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Gündoğdu, Türk sinemasının güzel yapıtlarını Azerbaycanlıların beğenisine sunduklarını belirtti. Gündoğdu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın hem filmlerin ortaya çıkmasında hem de bu tür organizasyonların desteklenmesinde çok büyük katkısı olduğunu vurguladı.

Büyükelçi Özoral, Bakü'de Türk Filmleri Haftası'nın artık bir gelenek hâline geldiğini söyledi. Her sene çok sayıda Azerbaycanlı seyircinin Türk filmleri izleme imkânı bulduğunu belirten Özoral, "Bu etkinlik, Türkiye ile Azerbaycan arasındaki kültür köprüsünü, insani köprüyü güçlendirecektir. Yoğun bir ilginin olduğunu memnunlukla görüyoruz." şeklinde konuştu.

Türk Filmleri Haftası Koordinatörü Öner Kılıç ise, gerçekleştirdikleri organizasyonla Türk dünyası sinemacıları arasında bağlantıyı pekiştirmek, ortak yapımlara ön ayak olmayı amaçladıklarını söyledi.

27 Kasım'a kadar devam edecek film haftası boyunca Bakülüler "Güller"in yanı sıra, Biray Dalkıran'ın "Seni Seviyorum Adamım", Mahmut Fazıl Coşkun'un "Anons", Çağatay Tosun'un "Can Feda" ile Ahmet Edebali'nin yapımcılığını üstlendiği "Hay" animasyon filmlerini ücretsiz izleyebilecek.























































 


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik