5. Türk Filmleri Haftası – Bakü Başlıyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, T.C. Dışişleri Bakanlığı Bakü Büyükelçiliği’nin destekleriyle Yerli Düşünce Derneği’nin gerçekleştireceği, “5. Türk Filmleri Haftası -Bakü” etkinliği, 25-29 Kasım 2019 tarihlerinde Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de yapılacak.

25 Kasım 2019 tarihinde gerçekleştirilecek olan “5. Türk Filmleri Haftası – Bakü” etkinliğinin açılış galası, Nizami Kino Merkezi’nde Yönetmen Şükrü Alaçam’ın yaptığı “Locman” filmiyle gerçekleştirilecek. Türkiye’den birçok oyuncu, yönetmen, yapımcı ve basın mensubunun katılım sağlayacağı etkinlikte; AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, Locman filminin yönetmeni Şükrü Alaçam, Locman filminin yapımcısı Oya Işıl Cuhadar, Locman filminin oyuncuları Yeliz Kuvancı ve Nisa Sofiya Aksongur, Çakallarla Dans 5 filminin yönetmeni Murat Şeker, Çakallarla Dans 5 filminin oyuncuları Hande Katipoğlu ve Çağla Irmak, Kapan filminin yönetmeni Seyid Çolak, Kapan filminin senaristi Güven Adıgüzel, Annem filminin yönetmeni Mustafa Kotan’ın yanı sıra FİYAP Genel Sekreteri Ahmet Edebali, SETEM Genel Başkanı Mehmet Güleryüz, Star Gazetesi Kültür - Sanat Editörü Bedir Acar, Türk Filmleri Haftası Proje Asistanı Fatma Gezer ve Türk Filmleri Haftası Genel Koordinatörü Öner Kılıç yer alacak.

Kardeş ülkeler Azerbaycan ile Türkiye arasında sinemanın gücüne dayanan bir köprü daha eklemeyi hedefleyen Türk Filmleri Haftası, usta yönetmenlerin ödüllü eserlerinin yanı sıra, sinemaseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaşmış popüler sinema filmleriyle geniş bir çerçevede sinema seyircisinin karşısına çıkarken, hazırladığı seçki ile Türk sinemasına da “panoramik” bir bakış imkânı sunacak.

25-29 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılacak olan “5. Türk Filmleri Haftası –Bakü”etkinliğinde; Locman, Çakallarla Dans 5, Kapan, Annem ve Rafadan Tayfa (Animasyon film) filmleri, sinemaseverlerle ücretsiz buluşacak. Ayrıca bu hafta çerçevesinde film gösterimlerinden sonra sanatçılarla seyirci buluşmaları yapılacak. Azerbaycan Devlet Medeniyet ve İnce Sanat Üniversitesi ve Azerbaycan Devlet Pedagoji Üniversitesi’nde, öğrencilerle Türk sineması söyleşileri düzenlenecek. Etkinlik kapsamında Türkiye’den gelen yönetmenler, oyuncular ve yapımcılarla Azerbaycanlı sinema sanatçıları buluşması gerçekleştirilecek, ortak yapımlar üzerine ikili görüşmeler ve söyleşiler yapılacak.

5. Türk Filmleri Haftası – Bakü Programı

25 Kasım 2019

Saat: 13.30 Basın Açıklaması (Nizami Kino Merkezi)
Saat: 19.00 Açılış Galası - Kokteyl