5. Türk Filmleri Haftası –Almatı Başlıyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, T.C. Dışişleri Bakanlığı Almatı Başkonsolosluğu’nun destekleriyle Yerli Düşünce Derneği’nin gerçekleştireceği, 5. Türk Filmleri Haftası - Almatı etkinliği, 28-31 Ekim 2019 tarihlerinde Kazakistan’ın Almatı kentinde gerçekleştirilecek.

Türkiye’den film-dizi oyuncusu, yönetmen, yapımcı ve siyasilerin katılım sağlayacağı etkinlikte; T.C. Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, Locman filminin yönetmeni Şükrü Alaçam ve filmin yapımcısı Oya Işıl Cuhadar,Chef filminin Yönetmeni Mehmet Gün,Chef filminin oyuncularından Bekir Aksoy, İçimdeki Hazine filminin yapımcısı Coşkun Çokyiğit ve Sema Çokyiğit, İçimdeki Hazine filminin oyuncularından Kimya Gökçe Aytaç, Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncularından Sezgin Erdemir, Yönetmen ve Türk Filmleri Haftası Genel Koordinatörü Öner Kılıç, Proje Asistanı Fatma Gezer ve Yapımcı İsmet İyigün yer alacak.

28 Ekim 2019 tarihinde yapılacak 5. Türk Filmleri Haftası - Almatı etkinliğinin açılış galası,Lumiera Sineması’nda Yönetmen Şükrü Alaçam’ın yaptığı “Locman” filmiyle gerçekleştirilecek. Cumhuriyetin ilanının 96. yılı vesilesiyleTürkiye’den gelen siyasetçi, yönetmen, yapımcı ve sanatçılar, T.C. Almatı Başkonsolosluğu’nun düzenlediği“ 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı” resepsiyonuna katılacaklar.

Kardeş ülkeler Kazakistan ile Türkiye arasında sinemanın gücüne dayanan bir köprü daha eklemeyi hedefleyen Türk Filmleri Haftası, usta yönetmenlerin ödüllü eserlerinin yanı sıra, sinemaseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaşmış popüler sinema filmleriyle geniş bir çerçevede sinema seyircisinin karşısına çıkarken, hazırladığı seçki ile Türk sinemasına da “panoramik” bir bakış imkânı sunacak.

28-31 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılacak olan 5. Türk Filmleri Haftası - Almatı etkinliğinde; Locman, İçimdeki Hazine, Chef ve Rafadan Tayfa (Animasyon film) filmleri, sinemaseverlerle ücretsiz buluşacak. Ayrıca bu hafta çerçevesinde film gösterimlerinden sonra sanatçılarla seyirci buluşmaları yapılacak. El Farabi Üniversitesi ve T.K. Jurgenov Kazak Ulusal Sanat Akademisi’nde öğrencilerle Türk sineması söyleşileri düzenlenecek. Etkinlik kapsamında Türkiye’den gelen yönetmenler, oyuncular ve yapımcılarla Kazakistanlı sinema sanatçıları buluşması gerçekleştirilecek, ortak yapımlar üzerine ikili görüşmeler ve söyleşiler yapılacak.

5. Türk Filmleri Haftası – Almatı Program

28 Ekim 2019

Saat: 19.00 Açılış Galası –Kokteyl
Saat: 19.30 Açılış konuşmaları