Ahıska Türklerinin Bitmeyen Kanlı Sürgünü: 3 Haziran 1989

Yerli Düşünce Derneği’nin, Ahıska Türklerinin “3 Haziran 1989 Fergana Katliamı” ile ilgili basın açıklaması.

Ahıskalı Türklerin kara bahtı sürgünle yazılmış bir kere… Vatan hasretiyle yanıp tutuşan ve hala vatanlarına geri dönme umuduyla yaşayan bu insanlar, bir darbeyi de Fergana’da aldılar.

Sovyetlerin son döneminde KGB ajanlarının 03 Haziran 1989'da ayak takımını kışkırtmaları ile yaşanan Fergana olaylarında Ahıskalı Türkler, yüzlerce ölü ve yaralısıyla 45 yıl önce Stalin'in yaşattığı dehşeti yeniden yaşadı. 

Fergana olayları sonucunda bahtsız Ahıskalılar bir kez daha yaşadıkları yerden kovularak hicrete mecbur edilmiştir. Ukrayna, Rusya, Kırgızistan, Türkiye ve Azerbaycan’a göçmek zorunda kalan Ahıska Türkleri, yeniden düzen kurma çabasıyla ve kara hülyasıyla yeni hayatlarına doğru yol aldılar.

Türk-İslam coğrafyasında ayrı beşiklerde büyümüş olsalar da öz kardeşler arasında bir daha bu türden başkalarının hazırladığı acı olayların yaşanmaması için Özbek, Türkmen, Kırgız, Kazak, Tatar, Uygur, Azerbaycanlı, Anadolulu her bir kardeşimizi; dilde, işte, fikirde bir olmak ülküsünde elimizden geleni, üstümüze düşeni yapmaya davet ediyoruz.

Fergana katliamında şehit olan Ahıska Türkleri kardeşlerimizi rahmetle yâd ediyoruz.



















 


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik