BAKAN TOPÇU’DAN SINIRLARI AŞAN ŞAHİTLİK



Kültür ve Turizm Bakanı 
Yalçın TopçuOrdulu Türker Ur ile Prizrenli Arife Haskuka’nın nikah töreninde şahitlik yaptı.
Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül’ün kıydığı nikahta damadın şahidi Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu ile Bakan Yardımcısı Yıldırım Ak, gelinin şahidi Ak Parti Ordu Milletvekili MetinGündoğdu ve eşi Gönül Gündoğdu oldu. Yerli Düşünce Derneği’nde düzenlenen törende Türkiye’de eğitim gören Azeri, Türkmen, Kırgız ve Kazak öğrenciler de yer aldı. Mesut Akgül’ün evlenen çifte takdim etmek üzere aile cüzdanını verdiği Bakan Topçu, "İkiniz de benim iÇin çok özelsiniz. Burada mikro bazda bir hayalimiz tekrar gerçekleşmiş oldu. Ben hep siyasi hayatım boyunca ’Adriyatik’ten Çin Seddi’ne dilde, fikirde, işte bir olmuş, kaynaşmış ve birleşmiş bir birlik hayal ediyorum’ diyordum. O birliğin temeli de ailedir. Şimdi Kosova’dan ümmetin bahadır evladı bir kızımız, Arnavut bir kızımızla Ordu’dan Türkmen bir evladımız bu imzalarla bu birliğin mikro birlikteliğini kurdular. Bu herkese bir ibret olsun. Biz, her birimiz ’Ben Arnavudum, ben Boşnağım, ben Türkmenim, ben Kürdüm, Arabım, Aleviyim, Sünniyim’ diyebiliriz ama biz hep birlikte ay yıldızlı al bayrak altında, bin yıl olduğu gibi kıyamete kadar yaşayacak, bir ve beraber olacak büyük bir Türk milletiyiz" dedi.
Aynı zamanda Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı da olan Topçu, genç çifte "İnşallah sizden doğacak evlatlar hayırlı olur önce sizlere, sonra ailenize, sonra milletimize, bütün medeniyet coğrafyamıza ve tabii ki insanlığa. Allah mesut ve bahtiyar etsin, iki dünyada bahtiyar etsin, iki dünyada sizi aziz etsin. Bir yastıkta kocayın. Birbirinizin ayağına sakın basmayın" tavsiyesinde bulundu.
Gelinin "Ben biraz önce ayağına bastım" sözleri üzerine Bakan Topçu, "Ne ise bu durum bu törenin gereği olsun ama bundan sonra sakın birbirinizin ayağına basmayın, birbirinizin ayağına çelme takmayın, birbirinizi sayın, sevin ve bir ömür birlikte mutlu bir hayat geçirin. Allah hayırlı uğurlu etsin" dedi.
Bakan Topçu, konuşmasının ardından gelin Arife Haskuka’ya evlilik cüzdanını vererek, çifte mutluluklar diledi.










Link:
http://www.milliyet.com.tr/ozel-haber-bakan-topcu-dan-sinirlari-ankara-yerelhaber-1070627/


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik