Bangladeş Tanıtım ve Kardeşlik Kahvaltısı Gerçekleştirildi



Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ın, dün gece TBMM Genel Kurulunda kullandığı "soykırım" ifadesi ile ilgili, “Her ülkenin haini vardır, her ülkenin o ülkenin hak ve menfaatlerini düşünen insanı vardır. Soykırımdan bahsedenler önce 21. yüzyılda Hocalı’da yaptıkları soykırımın hesabını vermeliler” dedi.

Yerli Düşünce Derneğinin, İçkale Otel’de düzenlediği ‘Bangladeş Tanıtım ve Kardeşlik Kahvaltısı’na Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ve Türkiye’de öğrenim gören yabancı öğrenci katıldı.

Kur’an tilavetinin ile başlayan tanıtım kahvaltısının ardından Bangladeşli bir öğrenci tarafından Bangladeş’in tanıtımı yapıldı. Çeşitli ülkelerden gelerek Türkiye’de okuyan öğrencilerle kahvaltı yapılmasının ardından Bangladeşli öğrenciler gösteri ve etkinlikler yaptı.
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan’ın, dün gece TBMM Genel Kurulunda kullandığı "soykırım" ifadesi ile ilgili, “Her ülkenin haini vardır, her ülkenin o ülkenin hak ve menfaatlerini düşünen insanı vardır. Türkiye çok büyük bir ülkedir, Türkiye, Türkiye’den de büyük bir ülkedir onun için bu büyük ülkenin Meclis’inde de sokağında da her yerinde bu ülkenin kahramanları olduğu gibi alçakları da olur hainleri de olur. Bundan hiçbirimizin gocunmasına gerek yoktur. Bu dünya üzerinde insanlıkla ilgili hangi devlet, hangi millet, hangi şahıslar soykırım yaptıysa Allah onları kahretsin. Bizim tarihimizde asla böyle şeyler söz konusu değil. 0 bin yıllık Türk tarihi bu dünyanın üzerine adaleti, merhameti ve barışı getirmiştir. Bizim dedelerimiz Tanrı Dağı’ndan inip Anadolu’ya, Malazgirt’e girdikleri andan itibaren Mezopotamya’nın çocukları ile, Balkanların çocukları ile, Afrika’nın çocukları ile, Hicaz’ın çocukları ile kucaklaşmışlar ve Hira’ya çıkıp ‘İnnemel mû’minûne ihvetun’ (Mü’minler ancak kardeştirler) emrinin gereğini bir hakkın binlerce yıl uygulamış bir millettir. Biz savaşlara bir ahlak getirdik. Savaşları istemeyiz ama savaş yaptığımız zamanlarda bile o savaşın bir ahlakı vardı. Türk tarihinin savaşlarında asla kadınların ırzına geçilmedi, çocuklar asla öldürülmedi, medeniyetten, insanlıktan bahsedenler 21. yüzyılda Bosna’da, Kosova’da kadınların ırzına geçti, çocukları katletti. Şimdi bütün dünyanın gözü önünde Şam’ı, Halep’i, Musul’u, Bağdat’ı yaşanmaz hale getirdi. Arakan’da Müslüman çocuklara eziyet yapılıyor ve bütün dünyanın gözü önünde Karabağ’da alçak, zalim, haksız bir Ermeni işgali devam ediyor. Bunu asla kabul etmeyeceğiz ve yüksek sesle haykıracağız. Soykırımdan bahsedenler önce 21. yüzyılda Hocalı’da yaptıkları soykırımın hesabını vermeliler. Türkiye Devleti ve milletli olarak Ermenilerin Hocalı’da 21. yüzyılda yaptıkları soykırımın takipçisiyiz ve işgalin son bulmasını istiyor ve bütün uluslar arası organizasyonlarda bunu dile getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin devaı için lütfen tıkayın


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik