Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu’dan Kırgızistan Büyükelçisi’ne Ziyaret

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu’dan Kırgızistan Büyükelçisi’ne Ziyaret

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Kırgızistan Büyükelçisi İbragim Dzhunusov’a ziyarette bulundu.

Samimi ve sohbet havasında geçen ziyarette; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu ve AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu yer aldı.

Büyükelçilik makamında gerçekleştirilen ziyarette, bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı BaşdanışmanıYalçın Topçu,iki ülke arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak bu tür ziyaretlerle iki ülke arasındaki bağların daha da güçlü hale geleceğine dikkat çekti. Türk İslam coğrafyasındaki halklarla ve o halkların devletleriyle var olan iyi ilişkileri daha da öteye gidebilmesi için kültürel faaliyetleri tüm hızıyla sürdüreceklerini ifade eden Topçu, Türkiye’deki mevcut durumun yanı sıra çeşitli işbirliği alanlarında Kırgızistan ve Türkiye arasındaki ikili ilişkilerinilerletilmesi yönünde istişarelerde bulundu.

Türkiye’nin Düşmanı Bizim de Düşmanımızdır

 Kırgızistan Ankara Büyükelçisi İbragim Dzhunusov, gerçekleştirilen ziyaretten memnun kaldıklarını belirterek, Türkiye’ye olan sevdasının 1970’de dinlediği “Gel Kardeşim” adlı şarkıdan sonra daha da arttığını söyledi. Orhan Gazi´nin 1331 tarihinde İznik´i fethi sırasında Osmanlı saflarında çarpışırken şehit düşen 2000 Kırgız askere de değinen büyükelçi, bunun birlik ve beraberliğimizin bir örneğidir şeklinde konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile olan diyaloğuna da değinen Büyükelçi Dzhunusov, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kırgızistan nüfusunu sorduklarını ve kendilerinin 6 milyon cevabını verdiğini belirterek, “Sayın Cumhurbaşkanımız bu konuşmamız üzerine bana ‘Türk kardeşlerimizle beraber 86 milyonuz’ cevabını verdi” dedi. Kırgızistan’daki FETÖ okullarını kapatmaya yönelik çalışmalardan da bahseden Büyükelçi İbragim Dzhunusov, “Türkiye’nin düşmanı bizim de düşmanımızdır” şeklinde konuştu.
 







Daha fazla fotoğraf için lütfen tıklayın


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik