Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın TOPÇU: Üniversiteler Ne İşe Yarıyor


 

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, terör karşısında sessiz kalan kurumlara sert çıktı. Topçu, “Bizim STK’larımız, üniversitelerimiz ne iş yapar? Üniversitelerimiz niye var? Kurumlarımız neden AB ve ABD’da faaliyet gösteren televizyon ve gazetelere FETÖ ve diğer terör örgütlerinin gerçek yüzünü anlatan reklam ve haberler vermiyor?” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kendisini ziyarete gelen öğrenci ve eğitimcileri ağırladı. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Topçu, 15 Temmuz sonrası STK’lar ve üniversitelerin FETÖ ve terör konularında üstüne düşeni yerine getirmede yetersiz kaldığını belirtti. Topçu, “Bizim STK’larımız, üniversitelerimiz ne iş yapar? Üniversitelerimiz niye var? TOBB, TÜSİAD, MÜSİAD, Sabancı, Koç, ODTÜ, İTÜ, Hacettepe ve Galatasaray gibi kurumlarımız neden AB ve ABD’da faaliyet gösteren televizyon ve gazetelere FETÖ ve diğer terör örgütlerinin gerçek yüzünü anlatan reklam ve haberler vermiyor?” diye konuştu.

BANK ASYA’YI HATIRLAYIN

Topluma da ‘TL’ye destek’ çağrısını yineleyen Topçu, “Cumhurbaşkanımızın çağrısını çok önemli buluyorum. Nasıl ki malum yapı Pensilvanya’dakinin çağrısıyla 2014 yılında Bank Asya’nın kurtarılması için banka önlerinde kuyruklar oluşturup kurtarmaya kalkıştılar şimdi sıra bizde. Ülkemizi kurtarmak için kara günlerimiz için sakladığımız dövizlerimizi bozdurarak ülkemize sahip çıkalım” dedi.

SORGULAMA İLMİN YARISIDIR

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde kendisini ziyarete gelen öğrenci ve eğitimcilerin başlatmış oldukları yeni kampanya hakkında bilgiler alan Topçu, “Toplumun dikkatini çekmek için geçen sene başlatmış olduğunuz ‘Örneğim Peygamberim, önce namaz’ kampanyanızın bu sene de ‘soru-yorum’ olması gerçekten çok manidar. Sorun, sorgulayın diyerek sorgunun ilmin yarısı olduğuna dikkat çekmeniz çok memnunluk verici” şeklinde konuştu. 

SORGULAMADIK VE  12 EYLÜL’Ü YAŞADIK

Öğrencilerden birisinin “Sorgulama konusunda ne önerirsiniz?” sorusuna Yalçın Topçu, “Biz geçmişte sorgulamadık, 12 Eylül gibi bir zulmü yaşadık. Sorgulamadık, sokakları paylaşamadıklarımızla 2,5 metrekare hücreleri paylaşmak zorunda bırakıldık. Eğer sorgulasaydık, kavga yerine birbirimizle konuşabilseydik, birbirimizi tanıyabilseydik o zulmü belki de hiç yaşamayacaktık” cevabını verdi.

ÜLKE MESELELERİNİ SORGULAYIN

Yalçın Topçu, “Şimdi ise 15 Temmuz’u yaşadık. O gece milletin üstüne ölüm kusturanlarda, hiç sorgulamadan milletin üstüne ölüm kustular. 246 vatandaşımızı şehit  ederken, 2700 vatandaşımızı da yaraladılar. İnşallah millet olarak bundan sonra sorgularız, hikmet arayıcı oluruz. Çünkü hikmet Müslümanın yitiğidir. Hikmette akıl etmek vardır. Yüce Kitabımızda da Rabbim, “Akıl etmez misiniz?” diye soruyor. Ülke meselelerini sorgulayın, akıl edin ama hiçbir şeyi putlaştırmadan kavga etmeden sorgulayın” dedi. 

Haberin linki için lütfen tıklayın



Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik