Dünya Gençleri Gençlik Kampında Bir Araya Geliyor



İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı ve Yerli Düşünce Derneği tarafından düzenlenen 1. Uluslararası Yerli Düşünce Gençlik Şenliği, 6-11 Nisan tarihleri arasında Ordu Büyükşehir Belediyesi Yunus Emre Kuruluş Kampı’nda gerçekleşecek.

Yaklaşık yirmi ülkeden yüz öğrencinin katılım sağlayacağı şenlikte; Orta Asya’dan Orta Afrika’ya, Balkanlardan Avrupa’ya kadar farklı kültürden öğrenciler bir  araya gelecek.

Türk-İslam coğrafyasının birikimini genç bakış vizyonu ile değerlendirmek, kültürel bağları kuvvetlendirerek toplumsal huzur ve barışın temellerinin atılması, ortak tarih ve medeniyet mirasının korunması ve geliştirilmesi için gelenekselleşecek bir platform oluşturmak amacıyla gerçekleştirilecek etkinlikte, birbirinden farklı aktiviteler göze çarpıyor.

Çeşitli Etkinlikler Gençleri Bekliyor

Ünye’de denize sıfır, mavi ve yeşilin tüm tonlarının bir arada görüldüğü doğa harikası bir bölgede yapılacak şenlikte, gençler pek çok aktivite gerçekleştirecek. Bir hafta sürecek etkinlikte şu aktivitelere yer verilecek:

Kamp Ateşi: Kampın ilk ve son gününde gençler kamp ateşi etrafında toplanacak ve sohbet gerçekleştirilecek.

Ülke Tanıtım Stantları: Yabancı ülke öğrencilerine,“ülke katılım standı” verilecek. Bu stantlarda gençler, kendi ülkelerini ve kültürlerini tanıtma fırsatı bulacak.

Atölye Çalışmaları:Kamp boyu yapılacak olan atölye çalışmalarında gençler, hem yerel el sanatlarını tanıtacak hem de bu sayede ülkeler arası kültürel kaynaşma gerçekleştirilmiş olacak.

Minder Sohbetleri:Alanında uzaman ve her gün farklı bir konuşmacının yer alacağı minder sohbetlerindegençlerle bir araya gelinecek.

Karma Takımlar ile Yarışmalar: Farklı milletlerden oluşturulacak takımlarla yapılacak yarışmalarda kaynaşma ruhu perçinleşecek.

Kampa katılım sağlayacak öğrenciler linke tıklayarak formu doldurup başvuruda bulunabileceklerdir. Doldurulan formlar, mail veya fax yoluyla aşağıda belirtilen iletişim kanallarına ulaştırılabilir.

Başvuru bitti. 

İrtibat:

Telefon:(0312) 285 71 71
Fax:(0312) 285 71 72

E-mail:yerlidusuncedernegi06@gmail.com



 


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik