Dünyanın En Görkemli Film Festivallerinden Olan “14. Uluslararası Taşkent Fİlm Festİvalİ” Başlıyor…

Dünya sinema camiasının en görkemli film festivallerinden olan Taşkent Film Festivali, 14-18 Eylül 2022 tarihlerinde Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te gerçekleştirilecek.

Tarihi 1970’lere değin uzanan ve gerek Asya bölgesinin gerekse dünyanın en görkemli film festivallerinden olarak gösterilen Taşkent Film Festivali’ne bu yıl 40 farklı ülkeden sinema sanatçıları, yönetmenler, yapımcılar ve devlet yöneticileri katılacak.

Türkiye Özel Bölümü Düzenlenecek

Türk film yapımlarının ilgi ile takip edildiği festivalde, Türk sineması için özel bir de gece düzenlenecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın desteği, Yerli Düşünce Derneği’nin iş birliğinde gerçekleştirilen festivale Türkiye’den; T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Başkanı Metin Gündoğdu, Ankara Valisi Vasip Şahin, Sinema Genel Müdürü Erkin Yılmaz, Sinema Genel Müdür Yardımcısı Kemal Uysal gibi çok sayıda siyasi, bürokrat ve katılımcının yanı sıra sinema sektöründen Yapımcı Nazif Tunç, Yönetmenler Mustafa Uğur Yağcioğlu, Umut Mete Soydan, Senarist Pınar Yağcioğlu, Oyuncular Azra Akın Koru, Tuba Ünsal, Serdar Gökhan, Gizem Lidya Denizci, Celal Al, Derda Yasir Yenal gibi isimler de yer alacak.

Festivalde Üç Türk Filmi Yer Alacak

Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te gerçekleştirilecek festivale 40’a yakın ülkeden çok sayıda sinema sanatçısı katılırken, festivale Türkiye’den T.C. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan’ın başkanlığında 30’dan fazla siyasetçi, sanatçı ve yetkili yer alıyor.

18 Eylül’de sona erecek festivalde, üç Türk filmi yer alacak: 7. Koğuştaki Mucize (Mehmet Ada Öztekin), Aşkın Ömrü (Mustafa Uğur Yağcioğlu), Bizim İçin Şampiyon (Ahmet Katıksız).

14. Taşkent Uluslararası Film Festivali, eş zamanlı olarak birçok ülkeden canlı yayınlar ile de takip edilebilecek.


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik