GENÇLERİN GÖZÜNDEN "ATA YADİGARI TOPRAKLAR" PROJESİNİN İLK KISMI SONA ERDİ

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen ve Yerli Düşünce Derneği tarafından yürütülen “Gençlerin Gözünden Ata Yadigarı Topraklar” projesi ile gençler, Balkanlardaki Osmanlı izlerini fotoğrafladı. Üniversitelerin mühendislik, mimarlık ve iletişim fakültelerinde öğrenim gören 30 gencin yer aldığı proje kapsamında Kosova, Makedonya, Arnavutluk, Bosna-Hersek ve Karadağ'ın kültürel yapısı, tarihi dokusu ve doğal güzellikleri kayıt altına alındı.
 
Başvuruların İnternet üzerinden yapıldığı projede gençler, çektikleri yaklaşık 10 bin kare fotoğraf ile tarih şuuru kazanmalarının yanı sıra farklı kültürlerle etkileşime girme imkanı da buldular. 

13 erkek ve 17 kızdan oluşan grupta büyük bir kısmını İletişim Fakültesi öğrencileri oluşturdu. Alanlarında kendilerini geliştirme imkanı da bulan öğrenciler için proje unutulmaz bir deneyim oldu. Proje kapsamında çekilen fotoğraflar özel bir sergiyle halka sunulacak.


Diğer fotoğrafları, yukardaki galeriler bölümünden foto galeriden, ya da aşağıdaki linkten görebilirsiniz. 

http://www.yerlidusuncedernegi.com/genclerin-gozunden-ata-yadigari-topraklar-projemiz-ve-genclerin-objektifinden-cekilen-fotograflar-124437













 


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik