GÜZEL: ‘‘ERDOĞAN’dan DAHA FAZLA DESTEĞE LAYIK OLACAK KİMSE YOK‘‘

Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu ve beraberindeki heyet, siyasetçi ve fikir adamı Hasan Celal Güzel’e bir ziyarette bulundu.



Yeni Türkiye Strateji Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen ziyarette; Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, BBP Eski Genel Başkan Yardımcısı ve Yerli Düşünce Derneği Başkanı Metin Gündoğdu, Sağlık Bakanlığı Müşaviri ve Abhazya Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Başar, Yerli Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yılmaz, İş adamı Sinan Özdemir, Gölbaşı Eski Belediye Meclis Üyesi Mehmet Atak ve Yerli Düşünce Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ayşe Selva Bektaş yer aldı.

Samimi ve sohbet havasında gerçekleşen ziyarette; Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu: “Devlet, siyaset ve fikir adamı olarak bildiğimiz, kendisiyle siyasi hatıralarımızın ve mazimizin olduğu Hasan Celal Güzel abiyle bugün Yerli Düşünce Derneği olarak beraber olmak istedik. Kendileri bizi lütfedip kabul ettiler. Kendisiyle aslen siyasi akrabayız. Bundan da şeref ve gurur duyarız. Kendisinin fikirlerinden geçmişte de bugün de istifade ediyoruz bundan sonra da inşallah edeceğiz. Kendisinin fikir hayatına kazandırdıklarını, eserlerini takip etmekteyiz. Bugün burada Türk ve İslam hayatına, siyaset, devlet hayatına yine her zaman olduğu gibi çok katkıları olacak, çok şey üretecektir buna inanıyoruz. Kendisiyle Türk-İslam dünyasının, ülkemizin problemlerini bu ziyaret içerisinde istişare fırsatı oldu. Kabulleri için teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.



“Şu Ana Kadar Toplanmış En Büyük Ermeni Araştırması”

Topçu’nun ardından bir konuşma gerçekleştiren Hasan Celal Güzel, gerçekleştirilen ziyaretten memnun olduklarını belirterek Türk-İslam Dünyası, güncel konular ve Yeni Türkiye Stratejik Araştırma Merkezi’nin faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Güzel: “Biz bu sene Dışişleri Bakanlığı’ndan birkaç misli fazla çalışma yaptık. Beş kuruş da destek almadık. Çok güzel de işler yaptık. Geçenlerde uluslararası bir Ermeni kongresi düzenledik. Dünyanın her bir tarafından Türk tezini savunan 20 tane yabancı profesör ve 82 tane de yerli profesör bu kongreye katıldı. Şu ana kadar toplanmış en büyük Ermeni araştırması oldu. Dışişleri Bakanlığı, Boğaziçi’nde Ermeni Diasporasının yaptığına para vermiş ancak bize gelince hiçbir maddi destekte bulunmadılar. Bu kongrede 7 dilden broşürler bastık, tüm dünyaya dağıttık. Türk Diaspora Teşkilatının şu anda ben de üyesiyim. Ancak bu durum Dışişleri Bakanlığı’nın umurunda bile değil.”

“7 Buçuk Milyon Türk Katliama Uğramış”

Ortaya çıkardıkları eserler için herhangi bir maddi destekte bulunulmadığını ve ortaya çıkardıkları eserler için sponsor aradıklarını söyleyen Güzel, yaptıkları araştırmalarla Türkiye’de benzeri olmayan bir çalışma gerçekleştirdiklerinin altını çizerek şunları kaydetti: “Şimdi bizim burada 15 enstitümüz 41 de araştırma masamız var. Yaklaşık 80 profesör ve doçentimiz var. Bunların her birine iki bin beş yüzer lira verecektik ama beşer kuruş bile veremedik. Fakat yine de geliyorlar, çalışıyorlar. Şimdi ‘Balkanlar’ sayımızı bitirmek üzereyiz. Pazartesi günü matbaaya veriyoruz. Bu, 6 bin sayfa 5 ciltlik bir eser olacak. Şimdiye kadar yapılmış en geniş Balkan çalışması olacak. Soykırım deyip duruyorlar. Mccarthy’nin tespiti en az 5 milyon Türk, benim tespitim 7 buçuk milyon Türk katliama uğramış. Akan, Türk kanı olunca böyle oluyor. Ama Ermenilere bir şey yapıldıysa adamlar bas bas bağırıyorlar. Bunları ortaya çıkarmak lazım. Şimdi buna sponsor arıyoruz bulamıyoruz. Çıkardığımız eserleri Sayın Cumhurbaşkanı bir yerlere giderken hep yanında götürür.  Yirmi bir cilt Türkler, on cilt Genel Türk Tarihi, dört cilt The Great Ottoman-Turkish Civilisation yine on iki cilt Osmanlı, beş cilt de Cumhuriyet Tarihi eserlerimiz var. Cumhuriyetin 75. yılında bir fon kuruldu ve 2 milyon dolar Başbakanlıktan para ayırdılar. Marksist tarih vakfı bu paranın yarısını aldı. Daha bir sayfa çıkarmadılar. Biz beş cilt çıkarttık ancak beş kuruş almadık. Kendi kütüphanemizde bulunan eserler hep bizim eserlerimiz. Tüm eserlerin hepsini okudum halen de okumaya devam ediyorum.

“Mehmetçiğin Katillerini Getirdik Karşımıza Aldık”

Necmettin Erbakan, Muhsin Yazıcıoğlu gibi değerli liderlerin partilerinin birer dernek olarak faaliyet yürütmesi gerektiğinin altını çizen Güzel, 2015 genel seçimleri için de çarpıcı açıklamalarda bulundu. Güzel, konuşmasını şöyle son verdi: ”Yeniden Doğuş Partisi, Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi gibi partileri birer dernek haline getirmek zorundayız. Sanki hatıra derneği gibi. Buradaki amaç bu değerleri yaşatmak, onurlandırmak. Bu büyük liderlerin anısını yaşatmak amacıyla bunlar yapılabilir. Şimdi geçenlerde seçim yapıldı. AK Parti bir inişe geçti ki böyle olacağı da belliydi. Benim bir hafta önceki seçim tahminimde %40 olarak tahmin etmiştim. Hemen hemen hepsi çıktı. BDP’yi %10 olarak tahmin etmiştim o da temenni etmediğim için olacak onlar %13 aldı. Esasında onlar %13 almadılar hakkaniyetli bir seçim yapılsaydı %7-8’i geçemezlerdi. Bunu da devletin gözünün önünde yaptılar. Bu saatten sonra yeni bir lider çıkarmak nasıl mümkün olur bilmiyorum. Benim yaşım geçti ben cesaret edemiyorum. İçimden geçenle bedenim o kadar uyumlu değil maalesef. Fakat ortada başka da bir şey gözükmüyor. Şu anda mevcut liderler içerisinde Erdoğan’dan daha fazla desteğe layık olacak kimse yok. Ne yazık ki böyle. Karizmatik bir adam. Buranın açılışında kendisine bol bol kızıl elma da dedirttim, bunun Nizam-ı Âlem fikri olduğunu belirttim. Nizam-ı Âlem deyince ırkçı bir bakış diyorlar ama hiç alakası yok. Irkçı, karşılarındaki BDP. Bundan daha ırkçı olur mu? Mehmetçiğin katillerini getirdik karşımıza aldık. Bize bu ayıp, utanç yeter. Bu ülkede ben başbakan olacağım da ben o partileri bırak milletvekili yapmayı serbest bıraktırmam mümkün mü?”



Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik