Kazakistan Cumhuriyeti’nin “31 Mayıs Siyasi Baskı, Sürgün ve Açlık Kurbanlarını Anma Günü”

Yerli Düşünce Derneği, Kazakistan Cumhuriyeti’nin “31 Mayıs Siyasi Baskı, Sürgün ve Açlık Kurbanlarını Anma Günü” vesilesiyle basın açıklamasıdır.
 
Kazakistan kurucu Cumhurbaşkanı, Türk Dünyasının Aksakal’ı Nursultan Nazarbayev 1997 yılında imzaladığı kararla 31 Mayıs’ı, Sovyet Rusya döneminde işlenen insanlık suçlarının unutulmaması için “Siyasi Baskı, Sürgün ve Açlık Kurbanlarını Anma Günü”olarak ilan etti.
 
Bolşevik Rusya’nın 1918’de yönetimi ele almasıyla başlayan açlıklar, siyasi baskılar, sürgünler, toplama kampları ve idamların neticesinde Türkistan’da milyonlarca kardeşimiz hayatını kaybetti. Yaşanan tüm bu acılarsadeceata yurdumuz Kazakistan’ın meselesi değil, Türk-İslam Dünyası başta olmak üzere vicdan sahibi bütün insanlığın meselesi olması gerekir.
 
Aksakalımızın anma günü olarak belirlediği 31 Mayıs Siyasi Baskı, Sürgün ve Açlık Kurbanlarını Anma Günüve silesiyle şehid edilen atalarımızı rahmetle anıyor, bu vahşetin müsebbiplerini lanetliyoruz. Kazak kardeşlerimizin büyük acılarla yoğrulmuş şehitlerinin mübarek kanları ile yazılmış şanlı tarihlerini yarınlara aktarmaya, vicdanı olan, insanım diyen herkese hatırlatmaya yönelik belirlenen bu önemli günü unutmayıp, unutturmayacağız.

“Altın künaspanı,
Altın dän dalası,
Erliktiñ dastanı,
Elime qaraşı!
Ejelden er degen,
Dañqımız şıqtığoy,
Namısın bermegen,
Qazağım mıqtığoy!”
 
 
Tam bağımsız güçlü Kazakistan Devleti  dünya  var oldukça refah ve esenlik içinde yaşasın.



Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik