Makedonya’da Türk Filmleri Haftası Başladı!

Makedonya‘nın başkenti Üsküp‘te düzenlenen Türk Filmleri Haftası Makedonya, yönetmen Osman Sınav‘ın “Uzun Hikaye” filminin gösterimiyle başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Yerli Düşünce Derneğinin ortaklaşa düzenlediği, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Yunus Emre Enstitüsü başta olmak üzere birçok kurumun desteklediği Türk Filmleri Haftası Makedonya’nın açılış programına, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Makedonya Devlet Bakanı Beycan İlyas, Türkiye’nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, ülkedeki Türk kurum ve kuruluşların temsilcileri, yönetmen Osman Sinav-Murat Seker, Yonetmen Ahmet Sonmez, Cakallarla Dans filminin senaristi Ali Tanrıverdi, gazeteci Suat Ünal ve oyunculardan Burak Demir, Aycin Inci, Emre Kızılırmak ve Derya Sensoy’un yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Haberin devamı için tıklayın