Metin Gündoğdu’dan Yetenekli Öğrencilere Ödül

Uluslararası Balkan Üniversitesi, MATTO'nun desteği ile başkent Üsküp'teki Makedonya Halk Tiyatrosu’nda 'Yetenek Gecesi' etkinliği düzenledi. Yetenek gecesinde Uluslararası Balkan Üniversitesi’nde eğitim gören öğrenciler performans sergiledi.

Başta Makedonya olmak üzere Balkan ülkeleri ve Türkiye'den gelen öğrenciler; halk oyunları, şarkı, dans, şiir, tiyatro gibi birçok alanda yeteneklerini sergiledi. Geldikleri bölgelere ait halk oyunları ve türküleri de seslendiren öğrenciler bir kendi kültürlerini de tanıttı.

Yetenek gecesine Türkiye Cumhuriyeti Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara,Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, Anayasa Mahkemesi Üyesi Salih Murat, TİKA Üsküp Koordinatörü Aytekin Ayden, Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicuddin Şehabi, MATTO Başkanı Aydoğan Ademoski, Makedonya - Türk FilmHaftası etkinliği kapsamında Türkiye’den gelen sanatçılar, işadamları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Gecede bir konuşma gerçekleştiren AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu: “Bizler burada Makedonya Türk Filmleri Haftası sebebiyle bulunuyoruz. Türkiye’den sinema sanatçılarımız ve yönetmenlerimizle birlikte bir hafta film gösterimi gerçekleştireceğiz. Dün de bu salonda galasını gerçekleştirdik. Bugün burada muhteşem bir hazırlık gördüm. Genç kardeşlerimin hepsini kutluyorum. Türkiye, her dönem sizin yanınızda olacaktır.” şeklinde konuştu. Kardeşlik vurgusunu ön plana çıkaran Gündoğdu, yarışmada ikinci olan “Turkish Folklor” grubundan İsmail Gökbaras’a hediyesini takdim ederken, on öğrenciyi de Ordu’da misafir edeceklerinin müjdesini verdi.

Etkinlik sonunda Metin Gündoğdu’ya Uluslararası Balkan Üniversitesi’nden bir tablo takdim edildi.