MUHSİN YAZICIOĞLU İSTANBULDA ANILDI

Büyük Birlik Partisi’ni kuran ve uzun süre Genel Başkanlığını yapan Muhsin Yazıcıoğlu, ölümünün altıncı yıldönümünde Pendik’te kendi ismini taşıyan okulda anıldı. 

Geniş katılım gören tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mustafa Çelik tarafından Kur’an-i Kerim okunduktan sonra Muhsin Yazıcıoğlu için hazırlanan sinevizyon gösterisi sunuldu.  Törene davetli olarak Başkanımız ve BBP Eski Genel Sekreteri Metin Gündoğdu, merhum Yazıcıoğlu’nun meclis danışmanı Bayram Yılmaz ve Onursal Başkanımız ve BBP Eski Genel Başkanı Yalçın Topçu da katıldı. Topçu, yaptığı konuşmada Yazıcıoğlu’nu “hormonsuz, katkısız Anadolu çocuğu” olarak tanımlayarak sözlerine “Onun 40 yıllık dostu olarak söyleyeceğim çok şey var. Muhsin Bey, ‘Söz konusu vatansa, milletse gerisi teferruattır’ diyen bir şahsiyetti. O otantik bir liderdi.” İfadeleriyle devam etti. Siyasi mücadelesine hiçbir zaman negatif muhalefet yapmadığını anlatan Topçu, Yazıcıoğlu’nun bir meseleyi eleştirirken yol gösterici, sorumlu bir şekilde hareket ettiğini ve siyasette hep “ben” dilini kullandığını belirtti. Topçu, Yazıcıoğlu’nun söz konusu ülke ve millet çıkarları olduğunda kendi siyasi menfaatini düşünmediğini söyleyerek, davalarını bugün de yaşatmaya çalıştıklarını ifade etti. 

Yazıcıoğlu’nun isminin bir okula verilmesinin önemine de değinen Topçu, konuşmasına şu sözlerle devam etti: 
“Gençlerimizin önüne artık Necip Fazıllar, Mehmet Akifler, Akşemsettinler, Molla Güranier koyamıyoruz. Bizim en iyi rol modelimizin, gençlerimizin önüne koyduğu falanca pop müziği sanatçımız, toplumun değerlerden bu kadar uzak olmasının ana nedenlerinin başında rol modellerimizin eksikliğidir. Toplumun önüne her noktadan rol model koymalıyız. Gençlerin önünde siyasetten, bilimden, sanattan rol modeller olmalıdır. Muhsin Bey, siyasetin rol modeliydi. Bu okuldan yüzlerce, binlerce Muhsin Yazıcıoğlu çıkacak. Birileri milletin iradesine ama tankla, ama cübbeyle ayar çekmeye çalıştığı zaman, Muhsin Yazıcıoğlu’nu rol almış olanlar bir adım öne çıkarak “Ben millet iradesine namusunu döndürene selam durmam.’ diyecek ve millet iradesinin yanında duracak.”

Konuşmasının ardından Topçu, Okul Müdürü Mehmet Ali Sezer’e Muhsin Yazıcıoğlu’nun “Bir Hayalim Var” sözünün bulunduğu tabloyu hediye ederken, Metin Gündoğdu da Sendika Başkanı Talat Bey’e “Üşüyorum” şiirini takdim etti.









Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik