“Nizam ve Merhamet Medeniyeti”nin Mimarlarını Anıyoruz

Sözlerime başlarken YDD ve Dergisi mensupları olarak 2021 yılının “İstiklal Marşı Yılı” olmasını 24.12.2020 oturumunda kabul eden TBMM’mizin değerli milletvekillerini bu düzenlemenin ilk imza sahibi ve TBMM Başkanımız Sayın Prof. Mustafa Şentop Bey'in şahsında minnet ve şükran duygularımızla kutluyor, saygılarımızı sunuyoruz.

Büyük Türk milletinin “vatan şairi” ve “millî şairi” olan, aynı zamanda düşünür, veteriner, vaiz, öğretmen, milletvekili, sporcu,dün de bugün de ve yarın da Türk-İslam dünyasının rol modeli ve seçkin münevveri olan, “Hiçbir milletin Türk’e horozluk etmesine tahammül edemem.” diyen, İstiklal Marşı’mızın yazarı merhum Mehmet Âkif Ersoy’u vefatının 84. yıl dönümünde Yerli Düşünce Derneği ve Dergisi mensupları olarak rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun inşallah.

Yine bir büyük münevverimiz olan ve “Her Türk’ün iki vatanı vardır. Birincisi kendi doğduğu topraklar, ikincisi Türkiye’dir.” diyen, ömrünü Türk dünyasının birliği ve dirliği ülküsüne adamış, Kazakların Kıpçak boyunun Tori kolundan tanınmış soylu bir aileye mensup, Türk dünyası halklarının gönlünde bayraklaşmış rol model münevverimiz, merhum Mustafa Çokay’ı da vefatının 79. yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhu şad, mekânı cennet olsun inşallah.

Türk milleti olarak; insan merkezli, aklın ve bilimin ışığında, asrımızın gerçeklerini ve çözümlerini açık seçik önümüze hedef koyarak milletimize, devletimize, vatanımıza, soydaşlarımıza, dindaşlarımıza ve tabii ki insanlığa hizmet yolunda ilerlemeliyiz.

Amacımız asla günü kurtarmak olmamalı çünkü bizler, bütün insanlığı asırlarca “Nizam ve Merhamet Medeniyeti” ile buluşturmuş olan şanlı bir milletin çocuklarıyız.

Milletimizi yönlendirecek bilinç ve sorumluluk ülküsü ile tarihimizde, milletimize yön verip önderlik etmiş fikir ve düşünce abidesi münevverlerimizi iyi okumalı ve iyi anlamalıyız.

Batı medeniyetini ve aydınlarını inceleme ve öğrenme yanında, kendi medeniyetimizi ve kendi münevverlerimizi de gerçek manada öğrenip incelemeliyiz.

“Derebeyi ve Sömürge Medeniyeti”nin hâkim olduğu bugünün dünyasının ve insanlığın, yeniden “Nizam ve Merhamet Medeniyeti” ile buluşmaya ihtiyacı var. Bunu ancak bu medeniyetin varisi ve milletimizin geleceği olan gençlerimiz gerçekleştirir.

Yerli Düşünce Derneği ve Dergisi olarak bu anma günlerimizin; değerlerimizi anarken onları anlayıp ve öğrenmemize, kendi tarihimizden ve ecdadımızdan kuvvet alarak da milletimizi yüksek ahlakla donanmış, ilimle ve fenle buluşturma hedefine vesile olmasını temenni ediyoruz.

“Nizam ve Merhamet Medeniyeti”nin inşasında ve insanlıkla buluşmasında katkısı olmuş bütün münevverlerimizi, yöneticilerimizi, şehit ve gazilerimizi bu vesileyle rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.
                                                                                                                   
 Yalçın Topçu
 YDD Onursal Başkanı
 



Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik