ONURSAL BAŞKANIMIZ YALÇIN TOPÇU‘DAN NAGAZAKİ VE HİROŞİMA‘YA ATOM BOMBASI ATILMASININ 76. YIL DÖNÜMÜ KONUŞMASI

 Değerli Katılımcılar,
Toplantımızın sebebi olan 76 yıl önce sivil insanlara uygulanan vahşete bakıldığında ve ‘Derebeyi ve Sömürge Medeniyetini’ temsil eden vandalların, insan hayatını ve ekosistemi bir damla petrol uğruna hiçe saydığı günümüz dünyası göz önüne alındığında, insanlığın “Nizam ve Merhamet Medeniyeti”nin varisi Türk’ün yeniden tarih sahnesindeki şerefli yerini almasına ne kadar çok ihtiyacı olduğu aşikârdır. Biz layık olalım inşallah, Rab’bimiz de kudreti ile ‘ol’ deyiversin Habib’i hürmetine.

Kardeşlerim, arz edeceğim konuşma, geçtiğimiz aylarda kendi yazılı beyanıdır dikkatlerinizi istirham ediyorum.

“ABD olarak kuruluş yılımız 4 Temmuz 1776’dan ‘Son Katliam-Last Massacre’ diye adlandırdığımız 1911 yılına kadar katliam, zulüm ve rezerv denilen toplama kamplarına tehcir ederek açlığa mahkûm ettiğimiz, yaptığımız soykırımla; yalnız 10 milyon tanesini öldürmekle kalmadığımız, uyguladığımız asimilasyon politikalarıyla dillerini-dinlerini-yaşam tarzlarını yok ederek kültürel soykırım da uyguladığımız 554 Kızıl Derili kabilesinden geriye kalabilen az sayıdaki mensuplarının acılarını anmak ve paylaşmak isterim.” diyen ABD Başkanı Joe Biden, güya ‘bağ bağışlamış oldu’ ama tarihlerindeki ve bugün yaptıkları çok sayıdaki soykırımları saymaya yaşı gereği nefesi yetmedi.

Yerli Düşünce Derneği ve Dergisi mensupları olarak, 76 yıl önce bizzat sivil halka ve ekosisteme karşı yaptıkları jenositi de insanlığa ve doğaya karşı bir minnet ifadesi olarak unutulmasın diye anlatacak, acı ile anacak ve bir kere daha nefretle kınayacağız.

ABD'nin 6-9 Ağustos 1945’te “Enola Gay” adlı savaş uçağı ile Japonya’nın Hiroşima ve Nagasaki kentlerine “Little Boy” ve “Fat Man” adlı atom bombaları atarak yarım milyona yakın sivil Japon halkına jenosit uygulamış, bu dünyada cehennemi yaşattığı insanlığı “mezarsız ölülerle” tanıştırmıştır.

76 yıl önce ABD yönetimi tarafından siviller hedef olarak seçilmiş ve orantısız askerî güç bu insanların üzerinde kullanılmıştır.
Dün emperyalist emelleri için nükleer silah kullanarak insanlığa ve doğaya karşı jenosit suçu işleyenler, bugün de aynı suçu dünyanın birçok yerinde özelikle de ülkemizde ve bizim medeniyet coğrafyalarımızda konvansiyonel silahlarla donatıp, üç buçuk sente kiraladıkları piyonları ile yapmaktadırlar.

Yerli Düşünce Derneği ve Dergisi mensupları olarak, 76 yıl önce insanlığa karşı işlenmiş jenosit ile hayatını kaybeden Japon sivil halkını saygı ile anıyor, günümüzde insanlığa ve doğaya karşı işlenen insanlık suçlarına bütün iyi insanların ‘Artık Yeter’ demesini diliyoruz.


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik