Özel Harekâtçı İbad Film Gösterimi Türkiye’de Yapılacak

Çekimleri Azerbaycan’da gerçekleşen, Karabağ Savaşı’nda vermiş olduğu mücadele ile Azerbaycan halkının gururu olan İbad Hüseynov’un hayatını anlatan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Yerli Düşünce Derneği’nin işbirliği ile hazırlanmış “Türk Dünyasının Kahraman Askeri İbad” adlı proje kapsamında gerçekleştirilecek “Özel Harekâtçı İbad” adlı film sinema severlerle buluşuyor.

Yönetmenliğini Natiq Novruzov’un yaptığı film, kardeş ülkemiz olan Azerbaycan’ın, Ermenilere karşı vermiş olduğu mücadeleyi sinema sayesinde Türk izleyicileri ile buluşturuyor. Karabağ Savaşı’nın ortaya çıkışı, savaşın etkileri ve sonuçları sinema aracılığı ile topluma aktarılacak olan etkinliğe Türk Dünyasından da ilgi büyük.

Etkinlik İki Gün Sürecek

İki gün sürecek olan etkinlikte film gösterimi sonunda Azerbaycan’ın yaşayan gururu, filmin ana karakteri olan İbad Hüseynov’u daha yakından tanımak ve yaşadıklarını dinlemek amacıyla bir söyleşi yapılacak. Bu söyleşide ayrıca yönetmen Natiq Novruzov, senarist Vüsal Nuru, Tarihçi-Unesco Doçenti Rizvan Hüseynov yer alıp sinema severler ile bulaşacak film hakkında merak edilen soruları cevaplandıracaklar.

Söyleşide ayrıca, Azerbaycan ve Ermeniler arasında var olan problemler ve bunların çıkış noktası üzerine bir konuşma gerçekleşecek. Karabağ Savaşı ve savaş öncesi, sonrası ortaya çıkan etnik çatışmalarının da konuşulacağı söyleşide ayrıca Hocalı Katliamı’nada değinilecektir. Sinema severlere Türk Dünyası açısından bu katliamın ne kadar önemli ve hassas bir konu olduğu dinleyicilere aktarılacak.

Katılımın Yoğun Olması Bekleniyor

Türk Dünyası açısından büyük öneme sahip olan bu etkinliğe; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın TOPÇU, AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin GÜNDOĞDU, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan temsilciler, milletvekilleri ve çok sayıda üst düzey katılımcı ve sinema severin konuk olması bekleniyor.
 
Film Hakkında

Çekimleri Azerbaycan’da gerçekleşen, Karabağ savaşında vermiş olduğu mücadele ile Azerbaycan halkının gururu olan İbad Hüseynov’un hayatını anlatan “Özel Harekâtçı İbad” adlı filmin Yönetmenliğini Natiq Novruzov, Senaristliğini Vusal Nuru, Görüntü Yönetmenliğini Rovsen Quliyev, İdari Yapımcılığını Gülsen Behbud yapıyor. Geniş oyuncu kadrosu bulunan filmin başrollerinde ise Elcin Memmedli, Manaf Dadasov, Nuber Novruzova, Nuriyye Eliyeva ve Kerem Hadizade yer alıyor.

Film gösterimi 18 Kasım 2016 tarihinde 20.30’da CERMODERN’de düzenlenirken film sonrasında gerçekleştirilecek olan söyleşi 19 Kasım Saat 19.00’da Milli Kütüphane Konferans Salonunda gerçekleşecek.







 


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik