Reis Resulzade’nin Resim Sergisi Ankara’da Açıldı

Azerbaycan Halk Cumhuriyeti’nin kurucusu Mehmed Emin Resulzade’nin torunu ressam Reis Resulzade’nin resim sergisi Ankara’da açıldı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Yerli Düşünce Derneğinin katkılarıyla Mustafa Ayaz Vakfı Müzesinde açılışı yapılan “Reis Resulzade Bir Dünya Ressamı” adlı sergide kurdele kesimini Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı Yalçın Topçu, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ve ressam Reis Resulzade gerçekleştirdi. Açılışın ardından basın mensuplarına açıklama yapan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, serginin açılış amacına işaret ederek, “Buradaki amaç büyük Türk milletinin, Türklük ailesinin dünyada sadece cephelerdeki kahramanlıklarıyla değil, dünyaya sanatıyla, kültürüyle, medeniyetiyle de katkısı olduğunu öpöz bir Türkün fırçasından bütün dünyaya bu hassas ayda göstermek” dedi.

Haberin devamı için tıklayın