SAYIN CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN: ‘KAN DÖKMEK DİKTATÖR İŞİDİR‘


 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkanlık sistemine ilişkin sözlerine sert yanıt verdi: “Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz’ diyen bir siyasetçi milletin iradesine de, Meclis’e de ihanet etmiş demektir. Kan dökmek diktatörlerin, zalimlerin, katillerin, bazen de meczupların işidir. Er geç bu milletin önüne yeni anayasa ve başkanlık sistemi gelecek.” Yerli Düşünce Derneği’nin düzenlediği ‘Türk Siyasi Tarihinde Yerli ve Milli Duruş’ programında konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

CİDDİ DENGE PROBLEMİ

“Terör örgütü konusunda ana muhalefet partisinin artık kendisine bir çekidüzen vermesi gerekiyor. Nerede duruyorsun, milletten yana mısın, terörden yana mısın, bunu ortaya koyacaksın. Ana muhalefetin başındaki zatın (önceki gün) ettiği bir söz daha var ki gerçekten çok ciddi denge problemine işaret ediyor. ‘Başkanlık sistemini kan dökmeden getiremezsiniz’ diyen bir siyasetçi milletin iradesine de içinde yer aldığı Meclis’e de siyaset kurumuna da ihanet etmiş demektir. Şu anda başkanlık sistemini uygulayanlar bunu kan dökerek mi yaptı? Amerika, bütün Güney Amerika ülkeleri bunu böyle mi getirdi, nereden çıkıyor bu iş? Kan dökmek diktatörlerin, zalimlerin, katillerin, bazen de meczupların işidir. Ana muhalefetin başındaki zatın bunlardan hangisi olduğunu ben milletimin takdirine bırakıyorum.

NEDEN İFADE VERMİYORSUN

Tamamen Meclis’in kararı ve sonrasında milletin onayı meselesi olan bir konuyu getirip kanlı bir cümlenin içine yerleştiren kafa, açık söylüyorum bu topraklara ait olamaz. Hani söylüyorum ya üç şey var ki bunlar ülkemiz için çok büyük tehlike: Mezhepçilik, ırkçılık, terör unsuru. Ey beyefendi sen bunlardan hangisine tabisin, hangisine uyuyorsun? Bunlardan birine çok açık, net uyuyor. Ama bilesin ki Türkiye’de kandan beslenen, terör örgütünün maşası olmayı kabullenmiş bir parti zaten mevcut. Ana muhalefet partisinin görevi terör örgütünün güdümündeki partinin yedekliğine soyunmak değildir. Bak kasetle devraldığın genel başkanlığı söylediğin yalanlar sebebiyle savcı şu anda seni çağırıyor. Madem dürüstsün niçin gidip ifadeyi vermiyorsun, git ver ifadeyi. Dürüstsen dürüstlüğünü görelim niye vermiyorsun. Biliyor ki gidip orada ifadeyi verdikten sonra bu işin faturası kendisine çok ağır olacak bunu görüyor.


Haberin devamı için lütfen tıklayın
 



Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik