TAS-SEN‘DEN TOPÇU‘YA ANLAMLI ZİYARET

Türkiye Asker Sendikası Genel Başkanı Doç. Dr. Ahmet Zengin ve Sendika Denetleme Kurulu Üyesi Doğan Kunduracı, Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu’ya ziyarette bulundu.

Dernek merkezinde gerçekleştirilen ziyarette konuşan Türkiye Asker Sendikası Genel Başkanı Doç. Dr. Ahmet Zengin, sendika faaliyetleri ve Türk-İslam dünyasının meseleleri hakkında değerlendirmelerde bulundu. Zengin, açıklamasında şunları kaydetti:

KRİZ DÖNEMİNİ İYİ ANALİZ ETMİŞTİR

“Sayın Yalçın Topçu Bey’e bizleri kabul ettiği için çok teşekkür ediyoruz.Kendisi, özellikle rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun şehadeti döneminde gerek sağduyulu görüşleri gerekse de toplumun infiallerini ve kriz yönetimini çok iyi analiz etmiş ve ona göre değerlendirmelerde bulunmuştur. Çok değerli bir başkanımız, ağabeyimiz olarak kendisini Türkiye Asker Sendikası Genel Başkanlığı olarak bugün ziyarette bulunduk. Bizi kabul ettiler, bu yüzden de kendilerine tekrarteşekkürlerimizi sunuyoruz. Türklerin her zaman bir özelliği vardır. Bazen bu göz ardı edilmiştir ama ‘Türkler yıldızlara benzerler;karanlık ve dumanlı havada ortaya çıkarlar.’Sayın Topçu, o dönemlerde yaptığı açıklamalarla, gençlerin infialini söndürmüş, onları aklıselim düşünceye davet etmiş, toplumumuzun hassas değerlerinde galeyana gelmek üzere olan gençlerimizi çok güzel bir şekilde idare etmiştir. O bakımdan benim kendisine saygım, sevgim ve muhabbetim büyüktür.”

BİRÇOK PROBLEMİN ÜSTESİNDEN GELMEYE ÇALIŞIYORUZ

“Biz, Türkiye Asker Sendikası olarak şu anda yaklaşık 95.500 emekli, 96.380 muvazzaf üniformalı kardeşlerimiz ve 80 bine yakın uzman ve onların emeklisiyle beraber kurulmuş bir sendikayız. Sendikamız, Euromil denilen Avrupa Asker Organizasyonu’nun temsilcilerinden bir tanesidir. Bu organizasyon yaklaşık 40 ülke 400’e de yakın kuruluştan oluşmaktadır. Euromil, Avrupa’da askerlerin insan haklarıyla ilgili problemleriyle ilgilenir. Şu anda sendikamız 20 Ocak 2015 tarihinde Ankara’da genel merkezini açmıştır. Açılışı, Euromil Başkanı Emmanuel Jacops yapmıştır. Bizler çok problemleri olan bir camianın üst kuruluşuyuz. Ve şu anda birçok problemin üstesinden gelmeye çalışıyoruz. Arzumuz memleketimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü, bayrağımız ve milletimizin mukaddes ve kadim geçmişinden kaynaklanan değerlere saygı göstertmek, bütün problemleri kendi iç dinamiklerimizle Türkiye’de çözmek ve maalesef çözemediğimiz problemleri de yüksek sesle dile getirmektir.”

YERLİ DÜŞÜNCE DERGİSİ’Nİ BEĞENEREK OKUDUM

“Türkiye Asker Sendikası şu anda yaklaşık 12 vilayette örgütlenmiştir. Her gün de çığ gibi büyüyerek diğer illerde de faaliyetlerimiz devam etmektedir. Ben, ayrıca bugün derginiz olan Yerli Düşünce Dergisi’ni de bugün inceledim, çok beğendim, çok hoşuma gitti. Özellikle bizim de millet olarak mukaddesatımıza çok önem verildiğini gördüm. Bu bakımdan da sizleri kutluyorum. Yöneticileri, derginin yayın editörlerini ve başkanlarını tebrik ediyorum. Bizler de Türkiye Asker Sendikası olarak 3 ayda bir dergi çıkartıyoruz. Bu dergileri de inşallah sizlere taktim edeceğiz. Aynı zamanda biz, memleketimize yaptığı hizmetler ve değerli düşüncelerin insanı olarak Sayın Yalçın Topçu Ağabeyimize de sendikamızın ‘Altın Şeref Madalyasını’ en kısa zamanda inşallah kendilerine takdim edeceğiz.”

Zengin’in ardından Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu bir açıklamada bulundu. Topçu, konuşmasında şunları kaydetti:

FİKRİ ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK

“Çok değerli Sendika Başkanı Ahmet Zengin Hocama ve SendikaDenetleme Kurulu Üyesi Doğan Kunduracı Beyi’n bu nazik ziyaretlerine teşekkür ediyorum. Kendileri bize sendikalarının faaliyetlerini, Türkiye’ninve Türk-İslam dünyasının meselelerini anlattılar. Biz, kendilerinden istifade ettik. Sohbetimizde,Türk-İslam dünyası ülkelerinin ve Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı problemler hakkında fikir alışverişinde bulunduk. İnşallah önümüzdeki günlerde bu meselelere bakışımızın ortak hale gelmesi noktasında da fikri çalışmalarımız devam edecektir. Kendilerine bu nazik ziyaretleri için teşekkür ediyorum. En kısa zamanda da biz Yerli Düşünce Derneği ve Dergisi olarak kendilerine iadeyi ziyarette bulunacağız.”




 


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik