TOPÇU’dan, KOSOVA CUMHURİYETİ ANKARA BÜYÜKELÇİSİ’ne ZİYARET

Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu ve beraberindeki heyet, Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu’ya bir ziyarette bulundu.

Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu ve beraberindeki heyet, Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu’ya bir ziyarette bulundu.

Elçilik binasında gerçekleştirilen ziyarette; Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, BBP Eski Genel Başkan Yardımcısı ve Yerli Düşünce Derneği Başkanı Metin Gündoğdu, Ankara Bilim, Sağlık Bakanlığı Müşaviri ve Abhazya Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Başer, Yerli Düşünce Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ayşe Selva Bektaş ve Türki Cumhuriyetlerden gelip Yerli Düşünce Derneği kapsamında faaliyetlerde bulunan Arife Haskuka yer aldı.

Samimi ve sohbet ortamında gerçekleştirilen ziyarette, Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu bir konuşma yaptı. İki ülke arasında derin bir bağ olduğuna dikkat çeken Topçu: “Kosova’da olduğumuz zaman hiç yabancılık hissetmedik. Diller farklı olsa da gönüllerimiz bir ve beraber. Çok derin bir tarih ve medeniyet birliğimiz var. Ben Kosova’ya gittiğim zaman kendimi Bursa’da, Manisa’da, Amasya’da hissediyorum. Arnavut kardeşlerimizin partisinde beni gözyaşlarıyla ağırladılar. Ben de onlara; ‘size gelinlerimizden ve damatlarımızdan selam getirdim.’ dedim” şeklinde konuştu.

Yerli Düşünce Derneği olarak kardeş ülkelerle birçok alanda karşılıklı temaslar yürüttüklerini belirten Topçu, konuşmasında şunları kaydetti:

Dilde, Fikirde, İşte Birlik İstiyoruz

 Osmanlı’da muhasiplik denilen bir şey var. Yani bu, Osmanlı’nın hâkim olduğu topraklar üzerindeki kavimlerle yukarısının temasını sağlayan kişilere deniyor. Bu kişiler, toplumun belirli meselelerini yukarıya taşıyor. Aynı zamanda bunu temsili bir siyasette yapmıyor, bir karşılık da beklemiyor. Bu çerçevede Yerli Düşünce Derneği olarak kardeş ülkelerle, akraba topluluklarla, daha çok eğitim, kültür turizmi çalışmalarımız var. Türkiye’de eğitim gören öğrencilerle ilgileniyoruz. Ve o ülkelerle devlet ve vatandaş bazındaki temasların kuvvetlenmesine katkıda bulunmak istiyoruz. İşte bu ziyaretlerimizi önümüzdeki günlerde diğer Büyükelçiliklerle de devam ettireceğiz. Cumhurbaşkanımızla yaptığımız görüşmemizde, kendilerine bu projelerimizle ilgili yaptığımız sunumda memnuniyetlerini ifade ettiler. Neticede Kosova’yı birçok ülke tanıyor ama biz dünyadaki yaklaşık 200 ülkenin de bir fiil tanımasını istiyoruz. Kosova, Avrupa’nın ortasında bir medeniyet, hoşgörü ülkesi. Bu noktada ekonomik imkânların gelişmesini istiyoruz. Sonuç olarak Kosova’nın sadece akraba oldukları ülkelerle değil, İslam Dünyası’yla da ‘dilde, fikirde, işte’ bir olmasını istiyoruz. Tüm dünyayla entegre olmasını diliyoruz.

Daha Çok Çalışma Yapılması Gerekiyor
 
Kosova’ya ziyaretimde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin yapmış olduğu çalışmaları bizzat gözlemledim. Kosova’da, o zamanki Meclis Başkanı’yla da birtakım görüşmelerimiz oldu. Türkiye çok şey yapmış ama yeterli değil daha çok çalışma yapılması gerekiyor. STK’lar ve işadamlarımız eliyle oralarda çok şey yapılabilir.

Topçu’nun ardından konuşma yapan Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, Yalçın Topçu ve beraberindeki heyetin kendilerini ziyarette bulunmalarından memnun olduklarını belirtti. Spahiu, konuşmasında şehadete eren BBP Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’na da değinerek: “Muhsin Yazıcıoğlu’nu tanıyordum ama buraya geldikten sonra daha detaylı bir şekilde bilgi sahibi oldum. Güner Ureya Beyle Sivas’a gittiğimizde annesine ziyarette bulunduk. Böylece Kosova adına yaptıkları çalışmalar için orada Muhsin Başkan olmasa bile annesine teşekkür ettik. Şu an ki Kosova Dışişleri Bakanı ve eski Başbakanı buradayken annesinin vefat haberini aldık ve çok üzüldük. Böylece Ahmet Davutoğlu’nu da arayıp başsağlığı diledik. Hem Muhsin Başkan’a yaptıkları hizmetler hem de sizin bu asil amacınız için teşekkür ediyoruz ve devamını diliyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kosova’nın tanınması için birçok çalışma yaptığını kaydeden Spahiu, Türk Dünyası içerisindeki ülkelerin de aynı özveriyi göstermeleri gerektiğinin altını çizdi. İki ülkenin bağlarını koparmamak adına her zaman destekte bulunacaklarını ifade eden Spahiu: “Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Kosova’ya yardım etmek için her zaman hazır bir şekilde bekliyor ve Kosova’yı tanıma amacıyla bütün ülkelere itinayla diretiyor. O açıdan her zaman bizi desteklemeye devam edeceklerdir. Bu manada bugün de Dışişleri Bakanlığı’nda bir görüşmemiz var. Türk Dünyası’nın içinde bazı ülkelerle tanınma açısından hala problemlerimiz var. Onlar Kosova’yı tanımadı ama yine de biz onları anlayışla karşılıyoruz. Ancak bundan sonra da bir kıpırtı olması gerekiyor. Biz Büyükelçilik olarak, sizin amaçlarınız doğrultusunda iki ülkenin bağlarını koparmamak adına her şekilde destek vermeye hazırız.” şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların ardından Kosova Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Avni Spahiu, Yerli Düşünce Derneği heyetine “1998-1999 Kosova Savaşı’nda İslami Mirasın Tahribatı” adlı bir kitap hediye etti.








Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik