TOPÇU: “EN UYGUN HÜKÜMET AK PARTİ-MHP HÜKÜMETİDİR”

Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Yalçın Topçu, Yerli Düşünce Derneği yönetimi ile birlikte televizyon ve gazetelerin Ankara temsilcileri ile iftar yemeğinde buluştu.

Yerli Düşünce Derneği genel merkezi tarafından organize edilen programda, Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Yalçın Topçu, Kanal A Genel Yayın Yönetmeni Alper Tan, TV 24 Ankara Temsilcisi Yaşar Taşkın Koç, Kanal A Yayın Koordinatörü Fahrettin Damga, Akit Gazetesi Ankara Temsilcisi Serdar Arseven, Star Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Kartoğlu, TRT Avaz Koordinatörü Murat Akkoç, Yazar-Yapımcı Sadık Yalsızuçanlar, BBP Eski Genel Başkan Yardımcısı ve Yerli Düşünce Derneği Başkanı Metin Gündoğdu, Sağlık Bakanlığı Müşaviri ve Ankara Abhaz Kültür Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Başar, Yerli Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Bayram Yılmaz, Gölbaşı Eski Belediye Meclis Üyesi Mehmet Atak, Ankara Bilim, Yerli Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Baykuş, Optimar Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Daşdemir, İş Adamı Faruk Tuğcu, BBP eski Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok ve Yerli Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Nizam Şahin de başta olmak üzere çok sayıda önemli isim yer aldı.

Samimi ve sohbet havasında geçen buluşmada; Yalçın Topçu, dernek üyeleri, gazeteciler ve iş adamlarıyla bir araya gelmekten memnun olduklarını belirterek, bu tür organizasyonların sıklıkla gerçekleşmesi gerektiğini belirtti. Faydalı bir görüşme olduğunu kaydeden Topçu, Yerli Düşünce Derneği hareketi hakkında basın mensuplarına bilgiler verdi. Özellikle gündemde yer alan koalisyon çalışmalarına da değinen Topçu: “Gerek siyasi tabanları gerekse söylemleri itibarıyla en uygun hükümet AK Parti ile MHP arasında kurulacak koalisyon hükümetidir. Böyle bir hükümet ülkemizin hızının kesilmemesi adına da en uygun formüldür. MHP’nin öne sürdüğü şartlar ve engeller kolaylıkla aşılır. Öte yandan bu formülün gerçekleşmemesi için içeride ve dışarıda çok büyük gayretler vardır. Bu hükümeti kurma noktasında yan çizenler, tarihe de millete de hesap veremezler. Denemeden, yol yürümeden erken seçim isteme söylemleri en son çaredir.  Ön yargılarla, korkularla siyaset olmaz.” şeklinde konuştu. Doğu Türkistan ve Çin yönetiminin aşırı baskıcı tutumuna da değinen Topçu: “Bakın orada bir zulüm var. Türkiye gibi jeopolitiği ve tarihi derinliği çok önemli olan bir ülke BM’nin beş daimi ülkesi tarafından susturuluyor ve bastırılıyor. Doğu Türkistanlılara orda bir terörist muamelesi yapılıyor. Asya’daki huzurun anahtarı Gök Bayrak’tır. Avrasya’daki huzurun anahtarı da Albayrak’tır. Biz, Çin’in toprak bütünlüğüne tabii ki saygılı olacağız. Bu çok net. Ama onlar da imzalamış oldukları uluslararası anlaşmalardan doğan hak ve hukuk noktasında sorumlu olacaklar. Tüm dünyanın gözünün içine baka baka insan haklarını ihlal ediyorlar.” diyerek tepkisini belirtti.

Türk siyaseti, Doğu Türkistan, İslam Dünyası ve birçok gündem konusu üzerinde de istişare edilen buluşmada, önemli kararlar da alındı.