TOPÇU, ENERJİ POLİTİKALARIYLA İLGİLİ ÖNEMLİ AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve eski Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, TESPAM Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Akyener’e ziyarette bulundu.

Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları ve Politikaları Araştırma Merkezi’nde gerçekleştirilen ziyarette, artan talebi karşılayacak enerji arzı sürekliliğinin sağlanması konusunda görüş birliğine varılırken, gerçekçi ve etkili stratejiler geliştirilip, bu çerçevede birçok kriterin değerlendirilip, analiz edilmesi gerektiği konusunda ortak görüş bildirildi.

Yalçın Topçu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“TÜRKİYE, BU MEDENİYET COĞRAFYALARINDA CİDDİ ALBENİSİ OLAN BİR ÜLKEDİR”

"Dünyadaki bütün kavgaların nedeni enerji coğrafyalarının paylaşımıdır. Küresel güçler, yüz yıl evvel paylaştıkları ve cetvelle çizdikleri enerji havzalarındaki sınırları yeniden dizayn etmek amacındalar. Ülkemiz böylesi bir tehlikeyle karşı karşıya. Asya’nın ve Ortadoğu’nun enerji koridoru olan ülkemiz bütün küresel güçlerin adeta tasarrufu altında ve bütün hesaplar da bunun üzerine. Aslında ülkemizde siyaset gibi görünen şeylerin arkasında olan da budur. İşte bu çerçevede ülkemiz, dünyanın en önemli meseleleri olarak gördüğü bu konuda hangi noktada? Bakıldığında devletimizin ne yazık ki bu konuda çok yeterli olduğunu göremiyoruz. Bugüne kadar devleti yönetenler bir köprü noktasında takılıp kalmışlar. Aslında Anadolu, köprüden ötededir. Türkiye, bu medeniyet coğrafyalarında ciddi albenisi olan bir ülkedir. Bizim insanımız oralara gidip o topraklara ayak bastıklarında oradaki halklar Osmanlı’nın torunu gelmiş diye yere göğe koymuyorlar. Küresel güçler algıyla operasyonlar yaparken bizim bu medeniyet coğrafyamızda gerçekten hizmetimiz olmasına ve böylesine yüksek bir algı olmasına rağmen ne yazık ki bugüne kadar ki iktidarlar bunu değerlendiremedi. Şimdi gelinen bu noktada anlaşılan o ki devletin eksikliklerini STK’lar tamamlayacak. Bu çerçevede Mehmet Ali Gül Bey’in vesilesiyle, Türkiye Enerji Stratejileri ve Politikaları Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve yönetimiyle bir arada olmaktan çok memnun ve mutlu oldum. Onların bu konularda bize verdikleri noktaları dikkatle dinledim. Türkiye’nin bu STK’lara ihtiyacı olduğunu müşahede ettim. Umut eder ve dilerim ki, bu işlerle ilgilenen bakanlık, genel müdürlükler veya müsteşarlıklar dikkat etsinler, yakın takipte olsunlar, onların fikirlerini dinleyip değerlendirsinler. Sonuçta ülkemizde yetişmiş insanlar da var ki TESPAM’ın yönetiminden biz bunu gördük. Dileğim o dur ki bunu, bu işlerle ilgili siyasi erkin dikkate almasıdır. Bu tür STK’ların büyümesine ve ülkeye hizmet etmesine fırsat vermelidir. Ben, bu vesileyle TESPAM ile bizi bir araya getiren Mehmet Ali Gül Bey’e, TESPAM Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Akyener’e ve kıymetli yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum."



Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik