TOPÇU: "ERMENİSTAN, AZERBANCAN TOPRAKLARINI TERK ETMELİDİR"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, Yerli Düşünce Derneği Başkanı ve AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu ile Türkiye’de eğitim gören Azerbaycanlı öğrenciler Azerbaycan Büyükelçisi Faig Nusrat Baghirov'u ziyaret etti.

Sırt Sırta Vermiş İkiz Kardeşleriz

Dağlık-Karabağ bölgesinde Ermenistan güçlerine karşı verilen mücadelede şehit düşen Azerbaycanlı askerler için taziyelerini sunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu “Ermeni kuvvetleri kayıtsız şartsız, derhal Azerbaycan topraklarını terk etmelidir.” dedi.
 
Yalçın Topçu “Buradan bütün dünyaya bir kez daha haykırıyoruz. Azerbaycan ve Türkiye’de yaşayanlar sırt sırta vermiş ikiz kardeşlerdir. Bütün dünyanın bundan haberdar olması gerekiyor. Bu çerçevede bir kardeşin eline diken battığında, nasıl ki eline diğeri yüreğinde hissederse, Azerbaycan’a bir şey olsa biz de burada yüreğimizde hissediyoruz. Aynı şekilde bize bir şey olsa Azerbaycanlı kardeşlerimiz yüreğinden hissediyor. Bunun en güzel örneğini Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev’in, Türkiye’ye yaptığı son ziyarette gördük. Her iki devlet başkanının kardeşçe kucaklaşması dosta ve düşmana karşı verilmiş önemli bir mesajdı. Öncelikle Türk dünyası işte, dilde, fikirde bir olursa, Türk dünyasına ve akabinde İslam dünyasına güvenlik, özgürlük ve refah getirir. Türk-İslam dünyasında güvenlik, özgürlük ve refah gelince, dünyaya da barış, huzur ve adalet gelir.” diye konuştu.

Bir Millet İki Devletiz

Azerbaycan Büyükelçisi Faig Nusrat Baghirov, “Dağlık-Karabağ konusu hakkındaki açıklamaları sebebiyle Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu’ya teşekkür etti. Büyükelçi Baghirov “Bu son hadiseler bir kez daha gösterdi ki Azerbaycan ve Türkiye arasındaki kardeşliğin dünyada örneği yok. Son aylar içerisinde bu duruma bir kez daha şahit olduk. Türk dünyasının ulu önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün söylediği “Azerbaycan’ın sevinci sevincimizdir, kederi kederimizdir.” sözünün ve Azerbaycan’ın Milli Lideri Haydar Aliyev’in söylediği “Azerbaycan ve Türkiye bir millet, iki devlettir.” cümlesinin ne kadar doğru olduğunu tekraren anlamış olduk. Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Cumhurbaşkanına, Azerbaycan’ın haklı mücadelesine verdiği desteklerden dolayı sizin vasıtanızla devletimiz adına minnetimizi ve teşekkürlerimizi sunarım. Umut ederim ki uluslararası kuruluşlar da Ermenistan silahlı kuvvetlerinin şartsız şekilde Azerbaycan topraklarından çıkarılması konusunda kararlılık ortaya koyarlar ve adaleti yerine getirirler.” dedi.







Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik