Topçu: “Farklı Sokaklarda Yetişmiş Aynı Mahallenin Çocuklarıyız”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Topçu, Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’ye memleketi üzerinden getirilen eleştirilere dikkat çekerek, “Ankara’da doğanlar da yanınızda, doyanlar da yanınızda siz, onlara aldırmayın.” dedi.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Yerli Düşünce Derneği ve Ankara Sevdalıları Platformu’nun düzenlediği programa katıldı.

Anadolu Hotels Downtown Ankara otelde, 12 Mart’ta gerçekleştirilen programda başta Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu ve dernek yönetim kurulu üyeleri yer alırken; 12 Eylül öncesi ve 12 Eylül cunta rejiminde çile çekmiş, cunta rejiminin işkencelerine maruz kalmış isimler ile cunta tarafından şehit edilmiş isimlerin yakınları da programa katılanlar arasındaydı. Programda ayrıca Merhum Alparslan Türkeş ve MHP Avukatı Halim Şahinoğlu, ülkücü Şehit Mustafa Pehlivanoğlu’nun ağabeyi Oktay Pehlivanoğlu, Ankara Sevdalıları Platformu Başkanı Av. Mustafa Semiz, MÇP Milletvekili Saffet Topaktaş, Yusufiyeli ülkücü liderlerden Emir Kuşdemir, Ercüment Gedikli, Oktay Öztürk’ün kardeşi Şenay Öztürk, Abdullah Kederoğlu’nun kardeşi Behçet Kederoğlu, Yerli Düşünce Dergisi yazarlarından Sertif Parlak, Siteler Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı da olan Yusufiyeli ülkücü Mehmet Tosun, Ülkücü Memurlar Vakfı TÜRKAV Genel Başkanı Ebubekir Korkmaz, Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Tarkan Toper, Ülkücü Memurlar Vakfı TÜRKAV Genel Başkan Yardımcısı Abit Öztürk, Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu, MHP eski Milletvekili Ali Uzun ve Birlik Haber-Sen Genel Başkanı Ömer Budak dikkat çeken isimler olurken, ülkücü hareketin Ankara’daki sembol isimleri ile hareketin geçmişinde önemli görevlerde bulunmuş birçok ünlü sima da salonda hazır bulundu.

Gecede onur konuklarından biri olan Azerbaycan Devlet Sanatçısı Azerin’in seslendirdiği “Çırpınırdın Karadeniz” eseri tüm salon tarafından coşkuyla karşılanırken Azerin’in, türküye bozkurt işaretiyle eşlik etmesi ise dikkat çekti.

Farklı Sokaklarda Yetişmiş Aynı Mahallenin Çocuklarıyız

Programda bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki’ye memleketi üzerinden getirilen eleştirilere dikkat çekerek, “Ankara’da doğanlar da yanınızda, doyanlar da yanınızda siz, onlara aldırmayın.” dedi. Her seçimin “sarı öküz” meselesine çevrildiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, “Bizim her seçimimiz, bizim şehirlerimizden çok başkalarının şehirlerini daha çok ilgilendiriyor. Her seçimimiz, ‘Sarı Öküz’ meselesi gibi her seçim, ‘sarı öküzü’ almak için olmadık elleri tutuyor, olmadık kılığa giriyorlar. Dertleri davaları, sarı öküzü alıp kaos ve istikrarsızlık oluşturmak. Biz, farklı sokaklarda yetişmiş olabiliriz ama aynı mahallenin çocuklarıyız. Bunlar bizden her seçim bu ‘sarı öküzü’ istiyorlar ama vermeyeceğiz çünkü verince başımıza neyin geleceğini çok iyi biliyoruz. Hamdolsun şimdi farklı sokakta yetişenler, mahallemizi yedi düvele karşı sandıkta savunup ‘sarı öküzü’ vermemek için bir araya geldi. Allah’ın izniyle 31 Mart’ta Ankara’nın 25 ilçesiyle, Türkiye’mizin bütün sandıklarıyla istikrarı bozdurtmayacak, Kandil’i, Pensilvanya’yı, Kandil’de oturan yılanları, villada oturan çıyanları sevindirmeyeceğiz.” dedi.

Erdoğan ve Bahçeli’ye Teşekkür

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye teşekkür eden Topçu, “Onlar, bizleri sandıkta; Allah için, vatan için, bayrak için bir araya getirdiler. Ayrı sokakta yetişmiş olanları aynı mahallenin davası için yedi düvele karşı siyasette birleştirdiler. Adı: Cumhur İttifakı. Cumhur İttifakı’nın mimarı olan, 15 Temmuz’da ölümü ve şahadeti göğüsleyen; başı açığı başı kapalısı, mescitteki meyhanedeki, Kürt’ü, Türkmen’i, Alevi’si, Sünni’si, Çerkez’i; kim kendini nasıl ifade ediyorsa ay yıldızlı al bayrak altında, kıyamete kadar beraber yaşama kararlılığında olanlar, şimdi burada Cumhur İttifakı’nın yanında. Sayın Bakan kimin ne dediğine aldırmayınız, bir kez daha ifade ediyorum ki ülkücüler de, geçmişi ve bugünü ile Cumhur İttifakı’nın ve adaylarının yanında.” ifadelerini kullandı.

Uzunca Bir Yalan Silsilesi Devam Ediyor

Toplantıya katılan Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki ise konuşmasına, İstiklal Marşı’nın kabulünün 98. yılı dolayısıyla İstiklal Marşı Şairi Mehmet Âkif Ersoy’a, vefatının 22. yılı dolayısıyla da gazeteci-yazar Galip Erdem’e Allah’tan rahmet dileyerek başladı.
Programda yer alan konuklara hitap eden Özhaseki, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş hakkındaki “sahte senet” iddialarına değinerek, “Başka bir alana çekmek için bugün yine izledim. Bir heyecan içerisinde uzunca bir yalan silsilesi devam ediyor. Gittiği mahallede o yalanlar çok rahat söylendiği için o da onlardan çabuk etkilenmiş veya fıtratında öyle bir şey var.” diye konuştu.

CHP ve İYİ Parti’nin Millet İttifakı kapsamında seçime girdiğini anımsatan Özhaseki, “Bir de sakladıkları, söylemedikleri ve utandıkları ortak var. O sakladığınız, utandığınız ortağınızı çok sevdiyseniz çıkın ilan edin. Değilse ‘Lanet olsun, bunların oylarına kan bulaşmış, Allah belanızı versin.’ deyin, reddedin. İkisinden birini yapın hadi. İkisini de yapmıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Bir Yerde Doğmak Allah’ın Takdiri

Özhaseki, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, AK Parti’nin Ankaralı bir aday göstermediği eleştirilerine ise şu şekilde yanıt verdi:

“Sadece doğduğum şehirle ilgili garip bir şey başlattılar. Bir yerde doğmak Allah’ın takdiri. Kimse bu dünyaya Cenab-ı Hak ile pazarlık ederek gelmiyor. Allah, nerede dilerse orada yaratıyor. Fatih, Sinop’ta doğmuş, İstanbul’u fethetmiş. Atatürk, Selanik’te doğmuş, Türkiye Cumhuriyeti’ni kurmuş. Ne yapalım yani, onların doğum yerini de mi suç edelim? Bunu ilk defa Kılıçdaroğlu şöyle söylemişti; ‘Kayserili birinin Ankara’ya büyükşehir adayı olarak konması ayıp.’ Ben de onun seviyesine düşerek, ‘Tunceli’den kalkmış birinin Atatürk’ün partisinin başına oturmasına kadar büyük ayıp olamaz.’ dedim. Ankaralı kaç belediye başkanı var diye 1950’ye kadar gittim bir tane çıkmadı. Kimi Sivaslı, Urfalı, Antepli, Rizeli.”

Konuşmasının ardından Özhaseki’ye, AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu tarafından özel olarak hazırlanan Yerli Düşünce Dergisi takdim edildi.