TOPÇU: “TÜRK-KAZAK İLİŞKİLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Kazakistan Cumhuriyeti, Güney Kazakistan Çimkent Organize Sanayi Bölgesi Türk-Kazak Bölgesi Koordinatörü Maksat Yeskendir, Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Yalçın Topçu ve dernek üyelerine ziyarette bulundu.

Yerli Düşünce Derneği Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen ziyarette; Türk-Kazak ilişkileri, ekonomik iş birlikleri ve Türk-İslam Dünyası hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Samimi ve sohbet havasında gerçekleşen ziyarette; Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı ve Büyük Birlik Partisi (BBP) eski Genel Başkanı Yalçın Topçu, gerçekleştirilen ziyaretten memnun olduklarını belirterek; “Türk İslam Dünyası’nın ‘dilde, fikirde, işte’ bir olmasını arzu ediyoruz. Bu çerçevedeki bütün ilişkileri değerli buluyoruz. Kazakistan devletinin görevlendirdiği Maksat Bey, Türkiye’deki iş adamlarını Kazakistan’a davet ediyor. Biz de Yerli Düşünce Derneği olarak bu çerçevede iş adamlarıyla Maksat Bey’i buluşturduk. Türk-Kazak ilişkilerini önemsiyoruz. İnşallah bu görüşmeler Türk İslam Dünyası’nın kaynaşmasına vesile olur.” şeklinde konuştu.

Topçu’nun ardından bir konuşma gerçekleştiren Kazakistan Cumhuriyeti, Güney Kazakistan Çimkent Organize Sanayi Bölgesi Türk-Kazak Bölgesi Koordinatörü Maksat Yeskendir, Kazakistan’da ismi geçen bölgelere Türk yatırımcıları çekmek ve Organize Sanayi Bölgesini tanıtmak amacıyla Türkiye’de bulunduğunu belirterek, Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamen Devlet destekli bölge olup, Kazakistan'ın Sanayi alanında gelişmesi için kurulmuş olan ilk ve tek bölgelerinden biri olduğunu kaydetti. Türk-Kazak ilişkilerinin daha da geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Yeskendir, bu konuda üstlerine düşen görevleri yerine getireceğini söyledi.

Ziyaretlerde, Yerli Düşünce Derneği Başkanı Metin Gündoğdu, Sağlık Bakanlığı Müşaviri ve Abhazya Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Başar, Gölbaşı Eski Belediye Meclis Üyesi Mehmet Atak, Yerli Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Baykuş ve İş adamı Mehmet Ali Gül de hazırda bulundu.