Türk Dünyası Kültür Başkenti Oş’ta Türk Filmleri Haftası Başlıyor

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın katkıları, T.C. Bişkek Büyükelçiliği, Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Turizm Bakanlığı, Oş Belediyesi ve TÜRKSOY’un destekleri ile Yerli Düşünce Derneği’nin Demirbank sponsorluğunda düzenlediği Türk Dünyası Kültür Başkenti OŞ – Türk Filmleri Haftası etkinliği, 17-19 Eylül 2019 tarihlerinde Kırgızistan’ın Oş kentinde gerçekleştirilecek.

Türkiye’den film, dizi oyuncusu, yönetmen ve yapımcıların katılım sağlayacağı etkinlikte; AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, Diriliş Ertuğrul dizisi oyuncularından Sezgin Erdemir, FİYAP Genel Sekreteri Ahmet Edebali, AA Kültür Sanat Müdürü Bünyamin Yılmaz, Yapımcı Yeşim Kocaman ve Türk Filmleri Haftası Genel Koordinatörü-Yönetmen Öner Kılıç yer alacak.

Kardeş ülkeler Kırgızistan ile Türkiye arasında sinemanın gücüne dayanan bir köprü daha eklemeyi hedefleyen Türk Filmleri Haftası, usta yönetmenlerin ödüllü eserlerinin yanı sıra, sinemaseverlerin yoğun ilgisi ile karşılaşmış popüler sinema filmleriyle geniş bir çerçevede sinema seyircisinin karşısına çıkarken, hazırladığı seçki ile Türk sinemasına da “panoramik” bir bakış imkânı sunacak.

17-19 Eylül 2019 tarihleri arasında yapılacak olan Türk Dünyası Kültür Başkenti OŞ – Türk Filmleri Haftası etkinliğinde; Bizim İçin Şampiyon, Börü ve Rafadan Tayfa (Animasyon film) filmleri, Semetey Sineması ve Nur Sineması’nda sinemaseverlerle ücretsiz buluşacak. Ayrıca bu hafta çerçevesinde film gösterimlerinden sonra sanatçılarla seyirci buluşmaları yapılacak. Yine bu etkinlik kapsamında Türkiye’den gelen yönetmenler, oyuncular ve yapımcılarla Kırgızistan sinema sanatçıları buluşması gerçekleştirilecek, ortak yapımlar üzerine ikili görüşmeler ve söyleşiler gerçekleştirilecek.

Etkinliğe ayrıca; Kırgızistan Kültür, Enformasyon ve Turizm Bakan Yardımcısı, Kırgız Sinema Genel Müdürü ve Kırgız Yapımcı ve Yönetmenler katılım gösterecek.
 
Türk Dünyası Kültür Başkenti OŞ – Türk Filmleri Haftası
 
Program Akışı
 
17 Eylül Nisan 2019

     Saat: 16.20 Açılış Galası – Kokteyl

     Saat: 17.00 Açılış Konuşmaları 

     Saat: 17.3Film Gösterimi - Börü

18 Eylül 2019

     Saat: 19. 30 Film Gösterimi –  “Bizim İçin Şampiyon”

     Saat: 17.00 Film Gösterimi – Börü

19 Eylül 2019

    Saat:  17.00    Film Gösterimi – Rafadan Tayfa

    Saat:  19.30    Film Gösterimi – “Bizim İçin Şampiyon”




Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik