Türk Filmler Haftası-Bakü Sona Erdi

Yerli Düşünce Derneği’nin organize ettiği, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün ana sponsorluğunda, TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü’nün destekleri ile gerçekleştirilen “Türk Filmleri Haftası - Bakü”, sona erdi.

Oyuncular; Meral Konrat, Emre Kızılırmak, Sarp Leventoğlu ve Haydar Şişman, FİLM-SAN Genel Müdürü Kıvanç Terzioğlu, yapımcılar Ali Osman Emirosmanoğlu ve Ahmet Edebali'nin yer aldığı etkinliği çok sayıda gazeteci de takip etti.

Azerbaycan’da düzenlenen ve ikinci Türk Filmleri Haftası olma özelliği taşıyan etkinliğesanatseverlerin ilgisi büyüktü. “Ortak yapımlar ve kültürel işbirliği çözümleri” ana teması ile yola çıkan Türk Filmleri Haftası’nda, özenli bir seçicilikle hazırlanmış 5 sinema filmi ücretsiz izleyicilerle buluşurken film gösterimlerinin yanı sıra söyleşiler, seyirci buluşmaları ve sektör buluşmaları gerçekleştirildi.

22-27 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen etkinlikte yönetmenler Mustafa Kara'nın "Kalandar Soğuğu", Murat Şeker'in "Deliormanlı", Yücel Çakmaklı'nın "Birleşen Yollar", Ahmet Sönmez'in "Elveda Katya" ve Özhan Eren'in "Son Mektup" filmlerini Azerbaycanlı sinemaseverler ücretsiz olarak izleme şansı buldu.

Film gösterimlerinin yanı sıra ayrıca TİKA ve Yunus Emre Enstitüsü’nün katkılarıyla Azerbaycan’daki ilkokullarda çizgi film gösterimi gerçekleştirildi.

Türk Filmleri Haftası Genel Koordinatörü Yönetmen Öner KILIÇ,Türk Filmleri Haftası - Bakü kapsamında gerçekleştirilen etkinlikle ile ilgili bir değerlendirmede bulundu.Kılıç, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz Türk Filmleri Haftası - Bakü etkinliğimiz kapsamında istediğimiz ilgiyi görmüş olduk. Bu ilgiyi sadece Azerbaycan halkından değil Azerbaycanlı yapımcı, yönetmen, senarist ve yapımcı şirketlerden de gömüş olduk. Azer Film Genel Müdürlüğü, Türkiye ile ortak yapım yapmak için bizimle toplantılar düzenledi. Türkiye’den gelen yapımcı ve yönetmenler ile de birkaç proje üzerinde anlaşma sağladılar. Bizim bu film haftasındaki en önemli amacımız sadece Türk filmlerini Azerbaycan’da göstermek değil, Türkiye ile Azerbaycan arasında ortak kültür olan bu iki devletinaynı zamanda ortak sinemasının da olmasıydı.Hemen hemen de hedefimize uygun görüşmeler sağlanmış oldu. Hatta Azerbaycan’ın başka bir kenti olan Sumqayit’ta,SumqayitKültür Başkanı ve Sumqayit Valiliği ortak film yapmak için ocak ayında Türkiye’ye gelecekler. Bu tür görüşmeler özellikle film haftasının sonuçlarını teşkil ediyor. Bizim Azerbaycan’a gitmemiz onların Türkiye’ye olan ilgisini daha da arttırdı.”

Türk Film Haftasını Türk dünyası coğrafyası üzerinde yaymak istediklerini belirten Kılıç, ortak kültürü olan ülkelerin ortak sinemasının olması için de çaba harcadıklarını kaydetti. Daha önce 2015’in Mayıs ayında da Kazakistan’da bir Türk Film Haftası yaptıklarına dikkat çeken Yönetmen Öner KILIÇ, gerçekleştirdikleri film haftasının çok ilgi gördüğünü ve 18-22 Aralık tarihlerinde Kazakistan’ın başkenti Astana’da yine Türkiye’den yapımcı ve yönetmenlerle birlikte gidilip benzer etkinliği düzenleyeceklerini kaydetti.













Bununla alakalı daha fazla fotoğraf görmek isterseniz lütfen tıklayın


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik