Yabancı Öğrencilerle Kardeşlik Buluşması

Yerli Düşünce Derneğinin Türkiye’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilerle birlikte düzenlediği kardeşlik kahvaltısı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ve Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu’nun katılımıyla gerçekleşti. Bangladeş rüzgarının estiği programda Bangladeşli öğrenciler kendi kültürlerine ait şarkı ve gösterilerle beğeni topladı. Ayrıca Türkçe şarkıları da başarılı şekilde söyleyerek kardeşlik kahvaltısına neşe katan Bangladeşli gençler alkışlarla karşılık buldu. Yerli Düşünce Derneği (YDD) Başkanı olarak konuşan Metin Gündoğdu ülkemizde misafir olan yabancı öğrencilerin sorunlarının çözüme kavuşturulması için kurulduğuna dikkat çekti. YDD Onursal Başkanı olarak konuşan Yalçın Topçu “Yaradılanı severiz yaradandan ötürü” diyerek kardeşlik vurgusu yaptı ve  her türlü ayrımcılığa karşı çıktığını belirtti.

DÜNYANIN GELECEĞİNE IŞIK OLACAĞIZ

Derneğin kurucusu olarak  tanıtım konuşmasını yapan Metin Gündoğdu,  “Yerli düşünce  Derneği ülkemize okumak için gelen Türk İslam coğrafyasıdan, Balkanlardan, Afrika’dan, Orta Asya’dan, Asya’dan ülkemize misafir olan ve öğrenim görmek üzere burada bulunan kardeşlerimize burada daha iyi uyum sağlamak,  buradaki sıkıntılarını bir nebze de olsa sivil bir toplum kuruluşu tarafından çözüme ulaştırmak için kurulmuş bir dernektir.  Derneğimizin kuruluşu esnasında Yalçın Topçu onursal başkanlığımızı üstlendi ve o günden  itibaren biz de öğrencilerimiz de öncelikle küçük çaplı kendi dernek merkezimizde her ülkeden ikişer öğrenci olmak üzere her hafta sonu kardeş buluşmaları adı altında buluştuk. O esnada her ülkeden bir temsilcimiz oldu ve yerli düşünce ailesi giderek büyüdü” dedi. Bangladeşli öğrenciler gösterilerinden dolayı teşekkür eden Gündoğdu, “ Bu kahvaltıda Bangladeşli kardeşlerimizle bu ülkeyi tanıttık. Dilimiz farklı olabilir, düşüncelerimiz farklı olabilir, renklerimiz farklı olabilir, dinlerimiz farklı olabilir ama biz bu evrende yaşayan insanoğlu olarak hepimiz Adem ve Hava’dan yaratıldık ve kardeşiz. Bu kardeşliğimizi böyle organizasyonlar daha da perçinleyerek dünyanın geleceğine bir umut olma, bir ışık olma adına atılmış adımlardır” şeklinde konuştu.

Haberin devamı için lütfen tıklayın