Yalçın Topçu: "Acılarımız Da Sevinçlerimiz De Ortak"



Azerbaycan Ankara Büyükelçiliği’nin düzenlediği “20 Ocak Bakü Şehitlerini Anma Günü” programına katılan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu bir özel televizyona açıklamalarda bulundu.

“ 20 Ocak 1990’da Ermenilerin öncülük ettiği Sovyetler Birliği Ordusu tarafından katledilen kardeşlerimizi rahmetle anıyorum. Bakü’de yaşanan bu acı günü aynı zamanda Azerbaycancımızın bağımsızlık meşalesinin yakıldığı bir gün olarak görüyorum ve Azerbaycanlı kardeşlerimizi kutluyorum.
Özgürlükler bedelsiz olmuyor. Türk dünyası tarih boyunca özgülüklerini bedel ödeyerek almıştır. Bakü’deki katliamda resmi kayıtlara göre 143, ama aslında 200’leri aşan sayıda kardeşimiz kanlarını Bakü meydanlarına dökerek Azerbaycan’ın kıyamete kadar bağımsız kalacağına muhteşem bir mühür vurmuştur. Onları Türk-İslam dünyası adına bir kere daha rahmetle ve saygıyla anıyorum.

Bizim acılarımız da sevinçlerimiz de ortak. Anadolu’da yaşayan 83 milyon, Bakü’de yaşanan bu acıyı bugün yüreğinde hissediyor. Bütün Türk dünyası kardeştir ama Azerbaycan ve Türkiye ikiz kardeştir. Allah rahmet etsin.”


Haberin devamı için lütfen tıklayın

 


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik