Yalçın Topçu, “Batı Trakya Türk azınlığı asla yalnız ve sahipsiz değildir.”



Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, “Kanımızdan ve canımızdan bir parça olan Batı Trakya Türk azınlığı asla yalnız ve sahipsiz değildirler, onların yanında önce Allah sonra da Türk milleti ve devleti var.” dedi.

Hayatını, Batı Trakya Türklüğünün var olma mücadelesine adayan merhum Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Yalçın Topçu’ya bir nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaretten memnuniyetini dile getiren Topçu, Dr. Sadık Ahmet’in, kısacık yaşamında hak ve hukuk alanında yaptığı hizmetler,iyilikler ve hoşgörüsü nedeniyle gönüllerde yer aldığını belirterek, “Batı Trakya Türk azınlığının meselelerin çözülmesi ve refah seviyesinin artması için Türkiye, uluslararası hukukun meşruiyeti içinde her türlü desteği vermeye ve onların meşru haklarını koruyup ve savunmaya kararlıdır.” ifadelerini kullandı.

Batı Trakya Türkleri Sahipsiz Değildir

Batı Trakya Türklerinin asla yalnız olmadıklarını vurgulayan Topçu, şu ifadeler yer verdi:

“Kanımızdan ve canımızdan bir parça olan Batı Trakya Türk azınlığı asla yalnız ve sahipsiz değildirler, onların yanında önce Allah sonra da Türk milleti ve devleti var.

Merhum Dr. Sadık Ahmet'in uğruna ömrünü verdiği insanı mücadelesinin takipçisi ve tarafıyız. Cenab-ı Haktan Dr. Sadık Ahmet'e rahmet, muhterem eşi ve çocukları başta olmak üzere ailesine ve davasının takipçisi olan bütün kardeşlerimize sabrı cemil niyaz eder, saygıdeğer eşleri Işık Ahmet Hanımefendi’ye bu nazik ziyaretleri için teşekkürlerimizle saygı ve şükranlarımızı arz ederiz.”

Ana Vatanımızın Her Daim Yanımızda Olduğunu Biliyoruz

Batı Trakya Türklerinin unutulmaz lideri Dr. Sadık Ahmet’in eşi Işık Ahmet ise, uzun zamandır bu ziyareti gerçekleştirmek istediklerini belirterek, şu açıklamalarda bulundu:
“Muhsin Yazıcıoğlu’nun dava arkadaşı olan Yalçın Topçu Bey’i uzun zamandır ziyaret etmek istiyordum, kısmet bugüneymiş. Aynı zamanda Türk dünyası için büyük önem ve değer taşıyan biri kendisi ve gerçekten bu duruşuna saygı duyuyorum. Diğer bir ziyaret sebebim de, rahmetli eşim Dr. Sadık Ahmet’in 24 Temmuz’da ölüm yıl dönümü. Bu sebeple kendilerini Batı Trakya’ya bizzat davet etmek istedim. Kendilerine misafirperverlikleri için teşekkür ediyorum. Vatanımızda da bulunmaktan çok mutluyum. Batı Trakya Türk azınlığının garantör devleti ve ana vatanı olan Türkiye’nin; devleti ve milleti ile her daim yanımızda olduğunu biliyor geleceğe daha güvenle bakıyoruz.”

Nezaket ziyaretinde aynı zamanda Yahşihan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Fatma Sönmez de yer aldı.







 


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik