Yalçın TOPÇU: "Dedelerimizin Zamanında Kan Dökülmedi O Günleri Yakalayabiliriz"



Kazakistan'da konuşma yapan Cumuhrbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Türklerin tarihinde terör olmadığına işaret ederek, "PKK terörünü temizleyeceğiz" dedi. "Dedelerimizin hakim olduğu zamanlarda dünyada kan dökülmemiş" ifadelerini kullanan Topçu, "Tekrar o günleri yakalayabiliriz" diye konuştu.

Kazakistan'ın Başkenti Astana'da düzenlenecek olan Astana Türk Filmleri Haftası basın lansmanı Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ve AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu'nun katıldığı toplantı ile gerçekleştirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın destekleri ile Yerli Düşünce Derneği tarafından düzenlenen etkinliğin tanıtım toplantısında konuşan Yalçın Topçu, “Ata yurdumuz Kazakistan'ın 25'inci bağımsızlık yılını kutluyorum. Türk dünyasının bilge lideri Nursultan Nazarbayev'in önemli bir eseri var. Adı “Tarihin Akışında". Bilge lider, orada Türk kültürünün büyüklüğünü ve Türklerin dünya tarihindeki yerini anlatıyor ve Türklerin dünya tarihindeki önemini kuvvetle vurguluyor. Bunu da tarihi notlar ve hakikatlerle kanıtlıyor. Bu eseri sadece Kazakistan ve Türkiye değil tüm Türk coğrafyasının okuması anlaması gerekir” diye konuştu.

Haberin devamı için lütfen tıklayın


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik