Yalçın TOPÇU: "Ortak Değerlerimizi Yaşatmalıyız"



Kazakistan’ın başkenti Astana’da bir hafta sürecek olan Türk Filmleri Haftası Jastar Tiyatrosu’nda yapılan gala ile başladı.


Kazakistan’ın başkenti Astana’da bir hafta sürecek olan Türk Filmleri Haftası Jastar Tiyatrosu’nda yapılan gala ile başladı. Kültür ve Turizm Bakanlığı katkıları ile Yerli Düşünce Derneği tarafından hazırlanan programın galasına Emre Kızılırmak, Kemal Uçar, Ayça İnci, Haydar Şişman başta olmak üzere çok sayıda oyuncu ve yönetmen, Türkiye Cumhuriyeti Astana Büyükelçisi Nevzat Uyanık ve TİKA Astana Koordinatörü Ali İhsan Arslan Çağlar da katıldı.
 

Ortak Değerlerimizi Yaşatmalıyız

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu “UNESCO, bu yılı Hoca Ahmet Yesevi yılı ilan etti. Aynı zamanda TÜRKSOY, Türkistan’ı kültür başkenti ilan etti. Ortak değerlerimizi yaşatmak, ve çoğaltmak bizlerin asli vazifesidir. Bugün galasını yaptığımız Astana Türk Filmleri Haftası da buna vesile olacak. Hepimiz biliyoruz ki Türkiye’deki cumhurbaşkanı Türkiye için ne düşünüyorsa, Nursultan Nazarbayev de onu düşünüyor. Nursultan Nazarbayev Kazakistan için ne istiyorsa, Recep Tayyip Erdoğan da onu istiyor. Bugün, bağımsızlığının 25. senesini kutladığımız Kazakistan’ı tanıyan ilk ülke Türkiye’dir. Türkiye’nin eline diken batsa, önce Nursultan Nazarbayev’in yüreğine batıyor. Bunu biliyoruz. Bilge Lider Türkiye’nin her acı anında hemen yanı başında oluyor. Kazakistan’daki kardeşlerimiz de bilsin ki onların eline diken batsa Ankara yüreğinde hissediyor.”

“Önümüzdeki günlerde bu topraklarda çok önemli bir görüşme gerçekleşecek. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Nursultan Nazarbayev ve Putin, kardeş çocukların öldüğü yer olan Suriye’deki terörün bitmesini konuşacaklar. Çocuklar, inşallah hem zalim Esed’in teröründen hem DEAŞ Teröründen hem de emperyalist ülkelerin bombalarından Kazakistan’daki görüşmeler sayesinde kurtulacaklar. Suriye’deki mazlumlar adına Kazakistan halkına ve Bilge Lider’e teşekkür ediyorum. İnşallah buradaki görüşmeler sayesinde Suriye’de, Irak’ta mavi emzikli çocuklar ölmez .”

 

Haberin devamı için lütfen tıklayın
 


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik