Yerli Düşünce Derneği 2. Olağan Kongresi Gerçekleştirildi

Yerli Düşünce Derneği 2. Olağan Kongresi, Dernek Genel Merkezi’nde tüm üyelerin katılımı ile gerçekleştirildi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, dernekte göreve başlayacak olan üyelere başarı dileklerini belirterek, bugüne kadar hizmette bulunmuş tüm üyelere de teşekkürlerini iletti.

Topçu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Derneğimizin kongresinin hayırlara vesile olmasını diliyorum ve Derneğimizin Genel Başkanı Ordu Milletvekilimiz Metin kardeşime ve değerli eşine dernekle ilgili maddi manevi destekleri için teşekkür ediyorum. Tabii ki dernek çalışanlarımıza ve üyelerimize de gayret ve destekleri için ayrıca teşekkür ediyorum.”

Yerli Düşünce; Bir Medeniyet Tasavvurudur

“Kardeşlerim;

Yerli Düşünce; bir medeniyet tasavvurudur.  Yerli Düşünce; Tanrı Dağı’ndan Mâverâünnehir’e inen ve orada Hira Dağı’na gelen 'İnnemel Mü’minine İhvetün' emrinin gereğini yerine getirenlerin yeridir. Bu emir üzerine Mezopotamya’nın, Balkanlar’ın, Orta Doğu’nun, Afrika’nın, Hicaz’ın çocuklarıyla kucaklaşıp; davamız 'İ'lây-ı Kelimetullah' için 'Nizam-ı Âlemdir' diyenlerin düşünce okuludur.

Yerli Düşünce; içi alev alev İslam, dışı pırıl pırıl çelik gibi Türk, içi dışına hâkim, dışı içine köle olanların toplanma adresidir. Yerli Düşünce; Balkanlar’dan Çin Seddi’ne, Galiçya’dan Yemen’e medeniyet coğrafyamızın dilde, fikirde, işte bir olmasının yeridir. Mülkü bir, davası aynı, ülküsü bir olan ümmetin her bir bahadır evladının kendini ‘Ben’ diye tarif edip ‘Biz’ diye nokta koyduğu, Gazi-Dervişlerin, Alperenlerin, Serdengeçtilerin, mütevazı imkânları ile kurduğu ve içinde medeniyet coğrafyamızın bir tamamından gelen kardeşleri ile kucaklaştığı Anadolu Otağıdır.”

AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu ise, Türkiye’de öğrenim gören yabancı uyruklu öğrencilere destek olduklarını ifade ederek, onların Türkiye’ye adapte olmaları için de çaba gösterdiklerini belirtti. Gündoğdu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Öğrencilerin Ülkemize Adapte Olmasını Sağlıyoruz

“Yerli Düşünce Derneği, gönül coğrafyamızda bulunan tüm öğrencilerin ülkemize okumak, öğrenim görmek için gelen çocuklarımıza destek amacıyla kurulmuş bir sivil toplum kuruluşudur. Derneğimiz, genelde Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları’nın getirdiği öğrencilerle birlikte çeşitli faaliyetler düzenlemektedir. Yine; Orta Asya’dan, Balkanlardan, Afrika’dan, Orta Doğu’dan ülkemize gelip yüksek lisans ve doktora yapan öğrencilerimizin ülkemize daha fazla adapte olmasını sağlayan faaliyetler düzenliyoruz. Bunun yanında gönül coğrafyamızdaki kardeş ülkelerimizin büyükelçilikleriyle ortak etkinlikler yapıyor, devletimizin önemli kurumlarıyla projeler geliştirip uygulamaya koyuyoruz.”

Var Gücümüzle Çalışıyoruz

“Yerli Düşünce Derneği olarak her yıl geniş çaplı olarak yaklaşık üç-dört yurt dışı, dört-beş tane de yurt içi etkinliği hayata geçiyoruz. Bunun yanında her hafta sonu derneğimizin genel merkezinde Kardeş Buluşmaları adında Kardeş Kahvaltıları yapıp uluslararası öğrencilerimizi daha yakından tanıma fırsatı buluyoruz ve onların Türkiye’yi sevmesine ve daha fazla ilgi duymasına vesile oluyoruz. Bu tür faaliyetlerimizi devam ettirebilmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Derneğimizin aynı zamanda yayın organı olan bir de Yerli Düşünce Dergisi var. Aylık olarak yayınlanan dergimiz dördüncü yılını doldurmak üzere. Başarılı ve istikrarlı bir şekilde çıkan dergimiz, aynı zamanda güçlü kadrosuyla, kültür hayatımızda bulunan boşluğu da doldurur nitelikte bir yayın politikası izlemektedir.”

Hizmetlerimize Devam Edeceğiz

“Bugün de burada derneğimizin ikinci olağan kongresini gerçekleştiriyoruz. Bugüne kadar derneğimize emek veren ve bizim abimiz, büyüğümüz olan Onursal Başkanımız, 63. Hükûmet Kültür ve Turizm Bakanı, Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Yalçın Topçu’ya da çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu faaliyetlerin hayat bulması ve devamı için onun bu derneğe verdiği güç kuvvet çok önemli.  İnşallah birlikte, hem gönül coğrafyamızın bulunduğu ülkelere hem de medeniyet coğrafyamıza ve kendi idealimize uygun millî, yerli duruş sergileyerek hizmet etmeye devam edeceğiz. Bu hizmetlerin de gerçekleştirilmesinde biraz önce de ifade ettiğim gibi şu anki Cumhurbaşkanımızın Başdanışmanı Yalçın Topçu’nun büyük emeği var ve ayrıca yönetimde bulunan tüm arkadaşlarımıza da bu vesileyle ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onların hepsini tebrik ediyorum. İnşallah bu kongreden sonra da daha güzel hizmetler yapmak için de mücadelemizi en iyi şekilde vereceğiz. Katılımlarınız için de herkese teşekkür ediyorum.”

Mevcut Başkan Metin Gündoğdu’nun tek liste ile aday olduğu kongrede şu isimler yer aldı:

Yönetim Kurulu Asıl Üye Listesi

Başkan – Metin Gündoğdu
Narin Nur Akdi
Hakan Akdi
Fatih Topaktaş
Kadir Başar
Mustafa Baykuş
Nizam Şahin

Yönetim Kurulu Yedek Üye Listesi

Hacı Mustafa Bora
Mürsel Kamçı
Ahmet Hamdi Hakverdi
Yunus Emre Ay
Öner Kılıç

Denetim Kurulu Asıl Üye

Hasan Hüseyin Bozok
Hilmi Daşdemir
Ömer Aydoğmuş
 
Denetim Kurulu Yedek Üye

Koray Tümay
Cemal Ergeç
Sümeyye Gülşen Soylu














 
 


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik