YERLİ DÜŞÜNCE DERNEĞİ AZERBAYCAN MEDYASINDA




Geçen hafta kardeş ülke Azerbaycan’da olan Yerli Düşünce Derneği Azerbaycan temsilcimiz Cavid MÖVSÜMLÜ, dernek adına bu ülkenin bazı medya kurumlarında konuk olarak derneğimizin Azerbaycan ile ilgili faaliyetlerimizi ve gerçekleştirdiğimiz etkinlikleri Azerbaycanlı izleyicilere sundu. Dernek temsilcimiz Cavid MÖVSÜMLÜ, ‘Azerbaycan Devlet Radyosu’nun (Az TV) sunucusu Metanet AZİMOVA’nın sunduğu “Ünvanımız Azerbaycan”dır radyo programında ve Kanal ‘13 TV’nin sunucusu Rıfat MURADLI’nın sunduğu “Soytaş” programında Yerli Düşünce Derneği’nin faaliyetlerini değerlendirerek seyirci ve dinleyicilere konuştu.





Azerbaycan toplumuna derneğimizin Onursal Başkanı olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sayın Yalçın TOPÇU’nun ve Dernek Başkanı AK Parti Ordu Milletvekili Sayın Metin GÜNDOĞDU’nun saygı ve selamlarını iletmekle konuşmaya başlayan Cavid MÖVSÜMLÜ, derneğimizin Azerbaycan konusunda çok duyarlı olduğunu ve bundan sonra da Azerbaycan’a yönelik faaliyetlerimizin daha da büyük kapsamda gerçekleştirileceği mesajını verdi. Derneğin iki yıllık kısa faaliyeti döneminde Azerbaycan ile ilgili olarak birçok etkinliğin gerçekleştirildiğini belirten Cavid MÖVSÜMLÜ, bu faaliyetler içinde gerçekleştirilen; Azerbaycan Çay Sofrası, Azerbaycanlı öğrencilerle kahvaltı buluşmaları, Hocalı Soykırımı Konferansı, Azerbaycanlı aydınların tanıtımı, 4 günlük Karabağ’da Nisan savaşında Azerbaycan’a destek etkinliklerini anlattı.





Derneğimizin aynı isimde yayımlanan Yerli Düşünce Dergisi’nde de Azerbaycan’la ilgili yazıların yayımlandığını, Azerbaycan’ın Türkiye’deki Büyükelçisi’nin, Milletvekillerinin, Tarihçilerin, Şairlerin ve Gazilerinin de yazı ve röportajlarının yer aldığını da programlarda belirtmiştir. Dernek temsilcimiz, bu kısa faaliyet döneminde dernek olarak iki kez Azerbaycan’a farklı kültürel etkinliklere bağlı olarak gidildiğini, bu ziyaretin Azerbaycan’ın; Bakü, Şamahı, Şeki, Akçabedi, Hocavend, Ağdam şehir ve ilçelerinde olduğunu söylemiştir. Karabağ’ın temas hattında mağdur durumda kalan kardeşlerimiz de seferlerimizin birinde ziyaret edilmiştir. Cavid MÖVSÜMLÜ, program sonunda da derneğimizin bu faaliyetlerinden dolayı artık Azerbaycan toplumunda ve medyasında “Yerli Düşünce” isminin çok tanındığını ve bu derneğin faaliyetlerinin desteklendiğini ve izlenildiğini söylemiştir.

 


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik