Yerli Düşünce Derneği Genel Merkezi’nin 24 Haziran 2018 tarihli seçimlerle ilgili basın açıklaması

Bilindiği gibi, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılan seçimlerle, demokratik hayatımızın vazgeçilmezi olan millî irade bir kez daha tecelli etti. Türkiye, seçimini yaptı ve Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’nin ilk Başkan’ı olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yola “devam” dedi. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte görev alacak TBMM üyeleri de belirlendi. Sonuçlar; milletimize, devletimize, medeniyet coğrafyamıza ve dünyanın bütün mazlumlarına hayırlı ve uğurlu olsun.

Erdoğan ve Bahçeli’ye Teşekkürler

Yerli Düşünce Derneği olarak yaklaşık iki yıldır, hemen her platformda destek olduğumuz, Türkiye’nin aydınlık yarınları açısından hayati derecede önemsediğimiz Cumhur İttifakı, seçimlerden zaferle ayrıldı.

Bu ittifakın kurulması aşamasında ortaya koydukları irade, süreçte çıkarılan fitnelere karşı gösterdikleri direnç ve nihayet kazanılan zaferdeki büyük liderlikleri dolayısıyla Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli’ye aziz milletimiz adına teşekkür ediyor, derneğimiz adına da minnet duyguları içinde saygılarımızı arz ediyoruz.

Cumhur İttifakı Türkiye’nin Biricik Umududur

Cumhur İttifakı, yaklaşık iki yıldır sadece dışarıdan gelen saldırılara değil, içerideki fitnelere karşı da sarsılmaz bir irade gösterdi. Bugünlerde yine fitne fücur merkezleri harekete geçmiş, Cumhur İttifakı’na ömür biçme hadsizliği ve edepsizliği içerisine girmişlerdir. Belli ki, ders almamışlar veya Cumhur İttifakı’nın anlamını tam kavrayamamışlar. Bu ittifak, matematiksel bir hesaplamayla veya menfaat önceliğiyle şekillenmiş değil; ülke, hain bombalarla karşı karşıya kalmışken, elinde yüreğinden başka silahı olamayanların birlikte yürüttükleri cansiperane mücadele aşkı ve ölümüne vatan sevdası duygusuyla âdeta cephede doğmuştur. Bu birliktelik daha sonra milletin maşeri vicdanında da büyük makes bulmuş ve tam bağımsız güçlü Türkiye davasının biricik umudu olmuştur. Haset ve kin duyguları içinde olumsuzluk pompalamaya çalışanların yaptıkları bizce havanda su dövmektir, şöyle ki Türkiye daha yolun başındadır ve yapacak çok iş vardır. Ne yaparlarsa yapsınlar, artık küresel çeteler ve bunların işbirlikçisi bilumum terör faaliyetlerinden beslenenler yine kin ve hasetleriyle baş başa kalacak ve yine avuçlarını yalayacaklardır.

Yerli Siyaset, Millî Devlet

Herkese bir kez daha hatırlatıyoruz ki, aziz milletimiz “Yerli Siyaset, Millî Devlet, Cumhur ile Cumhuriyet” demiştir. Cumhur İttifakı, Türkiye’nin istikrarı, istikbali ve istiklali açısından vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Milletimizin de Cumhur İttifakı’ndan beklentileri çok büyüktür. Medeniyet coğrafyamızda yaşayan milyonlarca kardeşimizin gözü de yüreği de bu büyük birlikteliktedir.

Türkiye, yönetim sistemi gibi yönetim anlayışıyla da yepyeni bir döneme başlamıştır. Güvenlik, özgürlük ve refah alanlarında yeni bir anlayışla hareket edilirken, beklendiği gibi küresel çetelerin amansız saldırılarının artacağı da aşikârdır. Küresel saldırılara karşı millî devletin daha güçlü olması için savunma, sanayi ve genel olarak ekonomide yerli güçler desteklenmeli; 2023, 2071 hedeflerine odaklanmış bir millet bütünleşmesi sağlanmalıdır. Bu noktada yeni sistemin en önemli unsuru olan uzlaşmacı bir anlayışıyla hareket edilerek, demokratik yaşam kalitemizin artırılıp, her yönüyle Türkiye’nin hem bölgesi hem de mazlum milletlere rol model bir ülke olacağından zerre şüphemiz yoktur. 21. asır Türk asrı, bu asırda en gür seda İslam’ın sedası olacak ve mazlum milletler âdeta bayram yaşayacaktır.
Terörsüz Türkiye
Türkiye, yetişmiş insan gücü, ekonomik altyapısı ve hinterlandı, medeniyet birikimi ve altın tepsilerde fırsatlar sunan coğrafi konumuyla yeni sisteme hazırdır. Türkiye’nin 2023 ve 2071 vizyonuna ulaşması için artık hiçbir engel kalmamıştır. Millet, desteğini verdi; iktidar da adımlarını hızlandırmalıdır.

Yeni dönemde terörün her türlüsü Türkiye’nin gündeminden çıkarılmalıdır. Etkin mücadelemiz daha kararlı adımlarla taçlandırılıp, terörsüz Türkiye idealine mutlaka ulaşılmalıdır. Teröre harcanan zaman, enerji ve para böylece diğer alanlara aktarılarak, kalkınmamız son sürat devam ettirilmelidir. Bu noktada bütün siyasi yapılar terörist faaliyetlerle arasına aşılmaz duvarlar örmeli ve tercihini demokrasiden yana net bir şekilde göstermelidir.

Muhalefet Kendini Resetlemeli

Türkiye’de çok ciddi bir muhalefet boşluğu vardır. Türkiye’nin önümüzdeki süreçte en büyük ihtiyacı hiç şüphesiz;yapıcı, yol gösterici, sorumlu hareket eden bir muhalefet anlayışıdır. İktidarda bulunanların her şeyini kötüleyerek, etnik veya mezhebi farklılıklara dayanıp kamplaştırıcı siyaset tarzıyla hareket etmek, muhalefete ne madden ne de manen bir sonuç vermemektedir. Sandık sonuçları bunu bir kez daha teyit etmiş, muhalefet partilerine gerekli mesaj verilmiştir. Dolayısıyla muhalefet de kendini resetleyip, yeni sürece ve daha güçlü Türkiye’ye uygun yeni bir söylem üretmelidir.

Seçim sonuçlarıyla bugün, TBMM’de toplumun bütün kesimleri temsil edilme fırsatı bulmuştur. Toplumsal ihtiyaçlara uygun, uzlaşıya dayalı kanunların çıkarılması noktasında çok ciddi bir fırsat yakalanmıştır. Türkiye, siyaseti bu fırsatı çok verimli kullanmalıdır. Bu, hem sosyal huzur hem de daha yaşanabilir ülke ideali açısından kaçırılmayacak altın fırsattır diye düşünüyoruz.

Milletin Feraseti İstiklalimizi Aydınlatıyor

Sonuç itibarıyla, milletimiz yüksek katılım göstererek demokratik dünyaya örnek gösterilecek tertemiz bir seçim gerçekleştirerek, büyük bir ferasetle hareket ederek, Türkiye’nin istikrarını sürdürürken iktidar ve muhalefete de çok anlamlı mesajlar vermiştir.

Tekrar hayırlı olsun.

Milletimiz var olsun.

Tam bağımsız güçlü Türkiye sonsuza kadar payidar kalsın.

Ay yıldızlı al bayrak altında Türkmen’i, Kürt’ü, Abhaz’ı, Çerkes’i, Boşnak’ı, Arnavut’u, Alevi’si, Sünni’si, velhasıl kim kendini ne şekilde ifade ediyorsa etsin bütün renkleriyle Büyük Türk Milleti olarak; karnı tok, başı dik, alnı açık, hür ve müstakil şekilde, güvenli, özgür ve refah içinde kardeşçe yaşamamızı Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, bu vesileyle bu mübarek toprakları vatan yapan bütün şehitlerimizi bir kez daharahmet ve minnetle yâd ediyoruz.
 
                                                                                                             YERLİ DÜŞÜNCE DERNEĞİ

























 


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik