Yerli Düşünce Derneği Kurban Bereketini Bu Yıl da Kırgızistan’a Taşıyor

Kurban Bayramı’nda ihtiyaç sahibi kardeşlerini unutmayan Yerli Düşünce Derneği, ihtiyaç sahipleriyle hayırseverleri bu bayramda da dost ve kardeş ülke Kırgızistan’da buluşturuyor.

Geçtiğimiz yıllarda Çad ve Kamerun'un kuzey doğusundaki Marioau'da gerçekleştirilen Kurban bağışı organizasyonu, bu yıl da dost ve kardeş ülke olan Kırgızistan’da gerçekleştirilecek. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan AK Parti Ordu Milletvekili ve Yerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu, Türkiye’de bulunan hayırsever vatandaşların Yerli Düşünce Derneği vasıtasıyla oradaki mağdur ve ihtiyaç sahibi olan insanlara yardım ettiklerini belirterek kardeşlik elini uzattıklarını belirtti. Gündoğdu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Türkiye’den Kardeşlik Elimizi Uzatacağız

“Yerli Düşünce Derneği olarak her yıl kurban organizasyonu düzenliyoruz. Geçtiğimiz yıllardaki organizasyonların birini Çad’da diğerini ise Kamerun’da gerçekleştirdik. Kamerun'da, Marioau bölgesinde, yerel bir dernek ile ortaklaşa gerçekleştirdiğimiz organizasyonu bu yıl da Kırgızistan’da gerçekleştireceğiz. Orada bulunan Ahıska Türklerine, Kırgız kardeşlerimize Türkiye’den kardeşlik elimizi uzatacağız ve kurbanlarımızı orada keseceğiz. Bu yıldan sonraki hedefimiz ise İnşallah Türkmeneli bölgesi olacak.Bu geleneğimizi İnşallah Türkmen coğrafyasında sürdürmek istiyoruz. Bu tür organizasyonlarla kardeşlik köprüsü atılmış oluyor.”

Türkiye’nin Elini Dünyaya Uzatmaya Devam Edeceğiz

“Afrika bölgesi gerçekten çok zor bir bölge. Çad, dünyanın en fakir ülkelerinden birisi. İlk sene, o bölgede kamplarda kalan insanlara kardeşlik elimizi uzattık. İkinci sene ise Kamerun'da Marioau bölgesi dediğimiz bölgede, oradaki yerel bir dernek ile beraber o bölgedeki insanlara yardım elimizi uzattık. O coğrafyada gerçekten içler acısı bir durum var. Burada çok şükür rahatız ancak orada bir parça ekmeğe ihtiyacı olan bölgeler var. Tabii ki orada gördüğümüz manzaraları anlatmaya dilimiz varmıyor. Çok üzücü bir ortam var. Dünyanın en fazla israfı olan ülkeler Avrupa ülkeleri ve bizleriz. Yani bizde israf hat safhada. O yapılan israfla bile, Çad’daki mağdur olan insanlara çok rahat bir şekilde destek olabiliriz.  Biz de, her yıl elimizden geldiğince bu organizasyonları düzenlemeye çalışıyoruz. Türkiye’de dünya markası olmuş firmalarımız da, iş adamlarımız da sağolsunlar desteklerini veriyorlar. Biz de bu yardımları derneğimiz vasıtasıyla yerine ulaştırıyoruz. Kırgızistan’ı da bu sene göreceğiz inşallah. Bu yıl orada bulunan ve Türkiye’den mezun olan öğrencilerin kurduğu Egemenlik Derneği ile birlikte bu organizasyonu gerçekleştireceğiz. Yerli Düşünce Derneği olarak Türkiye’nin elini dünyaya uzatmaya devam edeceğiz.”

Cumhurbaşkanımızın Emeği Çok

“Dünyanın dört bir tarafındaSayın Cumhurbaşkanımızın çokbüyük bir emeği var. Bunu gidince daha iyi anlıyoruz. Ben Moğolistan’a gittim. Orada, Orhun abidelerine giden yolun Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yapıldığını gördüm. Afrika’ya gittim ve oradaki hastanelerin modernizasyonunu yine Cumhurbaşkanımızın talimatıyla TİKA vasıtasıyla yapıldığını gördüm. Yine Kırgızistan’da yüz trilyona mal olan çok donanımlı bir hastanenin TİKA vasıtasıyla yapıldığına şahit oldum. Biz, Yerli Düşünce Derneği olarak uluslararası öğrencilerle ilgileniyoruz. O öğrenci kardeşlerimiz bize ‘Bu sene şu ülkeye gidelim.’ diyor, biz de o ülkeyi araştırıyoruz ve bu netice sonrasında onların da desteği ile o ülkelere gidiyoruz. Biz, Ankara’da yaklaşık 800 tane öğrenciye ulaşıyoruz, onlarla organizasyonlar, sosyal faaliyetler yapıyoruz. Onların Türkiye’ye adaptasyonunu sağlıyoruz. Onlar da ülkelerine gittikleri zaman bizim birer kültür elçilerimiz oluyor. Onlara orada kardeşlik elimizi uzatırken burada da onlarla ilgilenmeye devam ediyoruz.”

Kurban kesimi hakkında da bilgi veren Gündoğdu, organizasyonlarla ilgili tüm bilgilerin derneğin web sitesi ve sosyal medya aracılığıyla duyurulduğunu söyledi. Organizasyon için bankaya bağış yapmaları gerektiğini hatırlatan Gündoğdu, vekâlet aldıkları bağışçıların isimlerini kesim sırasında tek tek okuduklarını ve kesim sonrasında da sms olarak hayırseverleri bilgilendirdiklerini belirtti.
 


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik