Yerli Düşünce Derneği Kurban Bereketini Kamerun‘a Taşıdı

2018 yılının vekâlet yoluyla kurban kesim ve dağıtım organizasyonunu düzenleyen Yerli Düşünce Derneği, kurban bereketini bu yıl da Kamerun’a taşıdı.

Kurban Bayramı sebebiyle ihtiyaç sahipleri ve hayırseverler buluşturulurken, konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Yerli Düşünce Derneği Onursal Başkanı Yalçın Topçu, gerçekleştirilen organizasyonun önemine dikkat çekerek, “Kurban, vacip bir ibadet olup maddi ve manevi yönü vardır. Yerli Düşünce Derneği’nin medeniyet coğrafyamızda yaptığı bu faaliyetlerle Rabbimizinayeti ile bizi kardeş yaptığı insanları görmeden, tanımadan onlara elimizi uzatıp kardeşliğimizin gereğini kurban vesilesi ile yapmış oluyoruz.” şeklinde konuştu.

"Türk Milleti Diğergâmlığı ile Bilinir"

Türk milletinin elini uzattığı her coğrafyada diğer milletlerin de katılımıyla böyle organizasyonlara daha fazla ihtiyaç olduğunu vurgulayan Topçu, “Ümmetin her bir mensubunun derisi, rengi, dili, kavmi farklı olsa da tamamı kardeştir. Ümmetin içerisinde adı Türk olan millet ise ‘diğergâmlığı’ ile bilinir. Kilometrelerce uzakta Kamerun'da yaşayan kardeşlerimize, medeniyet coğrafyamızın bir diğer ucuna kurban ile diğergâmlığımızı taşımış olduk. Kurbanlarını buralarda kestiren kardeşlerime, AK Parti Ordu Milletvekili ve derneğimizin Genel Başkanı Metin Gündoğdu'ya, Cumhurbaşkanlığı Uzmanı Sayın Fatih Topaktaş'a ve emeği geçenlere çok teşekkür ederim. Yerli Düşünce Derneği’miz, kurban ibadetimizin yerine getirilmesinde ve ihtiyaç sahibi olan kardeşlerimize buluşmasında aracılık ederek önemli bir hizmette bulunmaktadır.” dedi.

İmkânlar Çok Kısıtlı

AK Parti Ordu Milletvekili veYerli Düşünce Derneği Genel Başkanı Metin Gündoğdu ise "Kurban alımı, kesimi ve dağıtımı sırasında, dinî vecibeler yerine gelecek şekilde hareket edilmiştir. Kamerun'un kuzey doğusundaki Maroua'da, kurban kesim işlemleri benim, Fatih Topaktaş Bey'in ve din görevlilerinin gözetiminde yapıldı. Titizlikle ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı. Cenab-ı Hakk kurban ibadetlerimizi dergâhı izzetinde kabul eylesin." ifadesinde bulundu.

Kuzey doğu Kamerun’da nüfusun çoğunluğunun Müslümanlardan oluştuğunu belirten Cumhurbaşkanlığı Uzmanı ve Yerli Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Topaktaş ise "Bu bölgede imkânlar diğer bölgelere nazaran çok kısıtlı. Bölgede tarımdan başka imkân yok. 200 hisse kurban kesildi. Yaklaşık 5 ton et, 3000’e yakın aileye ulaştı. Burada yerleşik Al-Hayat Derneği ile beraber çalıştık." dedi.

Yerli Düşünce Derneği, geçen yılki kurban organizasyonunu ise Orta Afrika ülkesi Çad'da yapmıştı.




















Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik