Yerli Düşünce Derneği Mensupları, Hocalı Şehitlerini Andı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, “Bizim tarih sahnesinde bulunduğumuz dönemlerde çocuklara dokunulmamış, kadınlara tecavüz edilmemiş, ihtiyarlara dokunulmamış, savaşın bile bir ahlakı olmuş. Bunların tarih sahnesinde olduğu dönemlerde hiçbir şeyin ahlakı olmadığı gibi savaşların da ahlakı yok” dedi.

Yerli Düşünce Derneği, Hocalı katliamının 25’inci yılı dolayısıyla konferans düzenledi. İçkale Otel’de gerçekleştirilen konferansa, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, sanatçı Azerin, Azerbaycan Ulusal Kahramanı İbad Hüseyinli ve çok sayıda davetli katıldı. Konferans öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplamak üzere mikrofonların karşısına geçen Topçu, “Bu etkinlikler yeterli değil. Hocalı dediğimiz zaman 26 Şubat 1992’de Karabağ topraklarının içinde Hocalı denilen bir yerde, Ermeni terör devleti ASALA terör örgütünü kullanarak dünyanın gözün içine baka baka jenosit uyguladığı yerdir. 26 Şubat 1992’de Ermeni terör devleti, Azerbaycan Türklerinin, Karabağ Türklerinin soyunu kurutmak için yaptığı fiili bir soykırımdır. Bunu tüm dünyaya defaten haykıracağız. Bu konuda çok yeterli olduğumuz kanaatinde değilim” şeklinde konuştu.

Haberin devamı için tıklayın