YERLİ DÜŞÜNCE DERNEĞİ’nden ANLAMLI PROJE

Kültürel anlamda birçok önemli çalışmaya imza atan Yerli Düşünce Derneği, Türk ve Dünya kültürüne sunduğu çalışmalarla adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu bağlamda çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren Yerli Düşünce Derneği, “Türk Dünyasına Yön Veren Aydınlar” adlı projeyle ülkemizdeki okuyan öğrencilere Türk Dünyasına yön veren aydınları daha detaylı şekilde tanıtmak ve yapılan etkinlik sonunda Türk Dünyası öğrencileri arasında yıkılmayacak dostluk köprüleri kurmayı amaç edindi.

Yerli Düşünce Derneği genel merkezinde gerçekleştirilen ve yoğun katılımın olduğu bu projede; Kırgızistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Kırım, Tataristan, Kosova, Azerbaycan, Türkiye gibi ülkelerden öğrenciler, gruplara ayrılarak belirlenen aydınları tanıttı. Bilgi şöleninin gerçekleştiği projede; Kutadgu Bilig, Ali Şir Nevai, Cengiz Aymatov, Ali Bey Hüseyinzade Turan, Mehmet Akif Ersoy ve Divan-I Lügati't Türk gibi şahıs ve eserlere yer verildi.