Yerli Düşünce Derneği’nden Atatürk‘e Hakaret Tepkisi

Yerli Düşünce Derneği, son dönemlerde Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e yönelik sistematik olarak gerçekleştirilen hakaretlere yazılı bir basın açıklamayla tepki gösterdi.
Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Kimden ve nereden gelirse gelsin hareketlere asla sessiz kalamayız

“Aziz milletimizin tabii millî lideri, Millî Mücadelemizin Başkomutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hakkında sapkınlık emaresi sözlü, yazılı, fiili propaganda veya hakaret kimden ve nereden gelirse gelsin asla sessiz kalmaz ve seyirci olmayız.

Büyük Atatürk’ün dâhi liderliği neticesidir ki, o devrin şartlarında bile bu günleri görmüş; insan haklarına saygılı, bağımsız, üniter, laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni kurmuştur.

Hamdolsun bugün vatanımız, milletimiz ve yaşadığımız bunca iç ve dış ihanete, kumpasa, yetersiz ve yanlış yönetimlere rağmen her türlü ihaneti ve musibeti bertaraf edecek kuvvet ve kabiliyete haiz bir dünya devleti olarak İstiklal ve istikbalini devam ettirmektedir.”

Gafil bedhahlar, yargı önünde hesap verecekler

Atatürk’ün manevi şahsına yapılan hakaretlerin millî birliğe zarar verdiğine dikkat çeken açıklamada, “Aziz milletimizin gönlündeki müstesna yerin sahibi ve ortak değeri, merhum Atatürk’ün manevi şahsına yapılan hakaretler, milletimizin inanç değerleri ile de asla bağdaşmadığı gibi ülkemizin dirliğine, milletimizin birliğine ve beraberliğine de büyük zararlar vermektedir.

Ülkemizin, milletimizin birliğine ve dirliğine zarar verme gayretinde olan değer tanımaz gafil bedhahlar hangi statüye sahip olursa olsunlar bilsinler ki, milletimizin derin vicdanında mahkûm olmalarının yanında bağımsız Türk yargısı önünde de mutlaka hesap vereceklerdir.” ifadelerine yer verildi.