Yerli Düşünce Yazarları Toplantıda Bir Araya Geldi

2 yılı ardında bırakan ve 3. yaşını görkemli bir şekilde kutlayan Yerli Düşünce Dergisi, yazar, yayın ekibi ve yayın kurulu üyeleriyle bir toplantı gerçekleştirdi. The Green Park Hotel’de gerçekleştirilen toplantıda muhteviyat ve tasarım başta olmak üzere birçok konularda istişarede bulunuldu.

Gerçekleştirilen toplantıyla ilgili görüşlerini belirten Yerli Düşünce Dergisi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Ayşe Selva Türköne,başlangıçtan itibaren Türk-İslam coğrafyasının sesini evrensele ulaştırma çabasıyla hareket ettiklerini belirterek dergiyi çıkarırken ilk düşüncelerinin binlerce yılık bu medeniyette hazır halde bulunan milli kültür hazinelerini ortaya çıkarmak olduklarını ifade etti.

Türköne, konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

Bilimin Kimsenin Tekelinde Olmadığını Hatırlattık

“Kendi sesimizi duymaya ihtiyacımız vardı. Bunun için her sayıda medeniyet coğrafyamızdan bir şehri tüm değerleriyle tanıtmaya çalıştık. Unutulmuş sanatlarımızı ve kültürel değerlerimizi gün yüzüne çıkardık. Büyük mütefekkirlerimizi ve bilim adamlarımızı tanıtarak bilimin kimsenin tekelinde olmadığını hatırlattık. Her ay gençlerin sesine kulak vererek bu ülkeye dair düşündüklerini sayfalarımıza taşıdık. En önemlisi de yerlilik bilincine sahip ve bu toprağı iyi tanıyan yazarlarımız başta belirttiğimiz amaç doğrultusunda değerli fikirlerini dergimizde paylaştılar. Hiçbir zorluktan yılmayan ve her sayıda umutla ve emek vererek çalışan kıymetli bir ekibe sahip olmamız da en büyük avantajımız oldu.”

Birçok Konuda İstişarede Bulunduk

Derginin gelişimine dair birçok konunun ele aldığını kaydeden Türköne; “Yayın hayatına devam eden dergimizle birlikte Türkiye’de büyük bir boşluğu doldurduğumuza inanıyoruz. Biz bu işe başlarken; yeni bir ses, yeni bir nefes, yeni bir soluk olmak istedik. Yerlilik ve millilik kavramlarını her zaman ön planda tuttuk. Öyle ki yazar kadromuzun hepsi uzman ve yerlilik bilincine sahip, bu toprağı iyi tanıyan kalemler. Bugün burada kendi yazarlarımızla daha iyi bir noktaya nasıl gelebilirizi tartıştık ve bu amaçla bir araya geldik. Yerli Düşünce Dergisi’nin okunabilirliğini daha fazla nasıl artırabiliriz, muhteva ve görsel anlamda ne gibi farklılıklar yaratabiliriz gibi konularda görüş alışverişlerinde bulunduk.Çok faydalı bir buluşma olduğunu düşünüyorum ve ilerleyen dönemde alınan kararlarla birlikte daha farklı bir yere geleceğimizi düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Genç Yazarlarımızı Artırma Eğilimi İçerisindeyiz

Derginin ilerleyen süreçlerde ne tür yeniliklerle okuyucuyla buluşacağına da değinen Türköne: “Bundan sonra Kültür-Sanat kısmına biraz daha ağırlık vermeyi planlıyoruz. Sinema alanında uzman bir yazarımız her sayıda bizler için bir film değerlendirmesi yapacak. Yine kitap tanıtımlarımızı detaylandırmayı düşünüyoruz. Ayrıca unutulan bazı sanat ve zanaatlar hakkında da kapsamlı çalışmalar yürütüyoruz.Derginin genç okuyucularını artırmak amacıyla onlara hitap eden yazıları sıklaştırmayı düşünüyoruz. Genç yazarlarımızı artırma eğilimi içerisindeyiz. Biz yola çıkarken bu dergi aynı zamanda bir okul olsun düşüncesindeydik. İlk sayımızdan itibaren kendini eğiterek yazan ve çok büyük ilerleme gösteren genç arkadaşlarımızı gördükçe hedefimize yaklaşmanın mutluluğunu duyuyoruz. Röportajlarımızda ise genel okuyucu kitlesinin ilgisini çekecek farklı konulara yer verme hedefimiz var. Bundan sonra yerlilik fikrini muhafaza ederek daha iyiye doğru bir yönelim halinde olacağımızdan şüpheniz olmasın.” dedi.















 


Facebook
Twitter
  • BİZE ULAŞIN

  • Ehli Beyt Mah. Ceyhun Atuf Kansu Cad. Beycanoğlu İş Merkezi̇ No: 102A/7
    Çankaya/ANKARA

  • 0312 285 71 71

  • 0312 285 71 72

  • yerlidusuncedernegi06@gmail.com

www.teknovizyon.net/
YukariCik